Utrecht

Beste tuinvrienden en –vriendinnen,

Gelukkig krijgen we langzamerhand weer wat meer ruimte in de omgang met het corona virus.  Ook wij van Groei en Bloei afdeling Utrecht komen een beetje op gang met activiteiten en de planning voor de rest van het jaar, met leuke uitjes, lezingen en bloemschikken.

Zo hebben we op 19 juli een excursie naar de Markerwadden gedaan. Het zeilschip de Abel Tasman, zat helemaal vol met Groei en Bloeiers en bracht ons zeilend naar de Marker Wadden. Het was een erg geslaagd uitje met een leuke boottocht, ontvangst van een gids van Natuurmonumenten, en een stoere wandeling op het bezoekerseiland van de Markerwadden. Het weer zat ook mee, het zonnetje scheen en er was een verfrissend briesje. Iedereen heeft hier erg van genoten.

Op de website komt een galerij met foto’s van die dag. Stuur ook uw foto's naar info(at)utrecht.groei.nl en ze worden aan de galerij toegevoegd.

In september beginnen we weer met bloemschikken, maar nu wordt het een beginnerscursus waar iedereen aan kan deelnemen. Ook mensen die zich nog nooit met bloemen/bloemschikken hebben beziggehouden. Deze cursus wordt 's middags tussen 15.00 en 17.00 gehouden, zodat er niet meer 's avonds gereden hoeft te worden. Er wordt van tevoren precies aangegeven wat er meegenomen moet worden en wat onze docente mee zal nemen. De uitgebreide informatie en het aanmeldformulier vind u op onze site.

een bloemrijke groet,

Barbara de Munck

Bestuurslid/Bloemschikcoördinator

Open Tuinen Utrecht 2020

Omdat het Nationale Open Tuinen Weekend van Groei en Bloei is afgelast in verband met Corona, heeft RTV Utrecht besloten hier extra aandacht aan te besteden. Zij hebben een impressie gemaakt van een mooie boerderijtuin in Houten

Wij hebben nagedacht over een manier voor bezoek open tuinen die coronaproof is. Om het bezoek veilig te houden voor tuineigenaren en bezoekers hebben we een formule bedacht. De komende periode is er steeds één tuin tegelijkertijd te bezoeken. Per tuin is een maximum aantal bezoekers vastgesteld door de eigenaar en aanmelden is verplicht

Aug      
Wo1214-16Open tuin UtrechtAchter de HegZeistmax 10
Wo1219-21Open tuin UtrechtAchter de HegZeistmax 10
Do 2714-17Open tuin UtrechtTegen de Westbroekse zoddenWestbroekmax 25

Events

Liefhebbersmarkt Botanische Tuinen Utrecht 5 september afgelast vanwege corona

Bloemschikken

Beginnerscursus Bloemschikken

Di 15 september 15-17 uur  De Schalm Les 1: Biedermeier bloemstukje maken

Groei en Bloei Utrecht heeft tot nu toe "Freestyle" cursussen bloemschikken gegeven.  Deze waren erg leuk. Voor velen goed te doen maar voor sommigen ook best wel pittig.  Wij merken dat er ook behoefte is aan beginnerscursussen. Deze moeten dan zo zijn ingericht dat iedereen er zonder kennis of ervaring er aan kan deel nemen. Daar kun je dan de eerste kneepjes leren van het bloemschikken, zodat je vervolgens na een paar lessen zelf aan de slag kunt gaan. Deze beginnerscursus hebben wij nu georganiseerd. Met duidelijke aanwijzingen van wat meegebracht moet worden door uzelf en wat door ons verzorgd zal worden.

Vanwege corona hebben we nu een ruime zaal besproken waarbij cursisten allemaal een eigen werktafel krijgen met voldoende afstand tot elkaar.

Barbara de Munck 06 11837599

Aanmelden