Utrecht

21 en 22 maart Voorjaarsweekend Tuinplezier! 

Afgelast ivm coronavirus.

Samen met Groei & Bloei-rayon Utrecht organiseren de Botanische Tuinen voor de vierde keer aan het begin van het seizoen een fantastisch weekend vol lezingen, workshops en natuurlijk (planten)verkoop. 

Het thema dit jaar is ‘Klimaatbestendig Tuinieren’. Lange droge periodes, hittegolven, zachte, natte winters en zware buien met in korte tijd heel veel regen: het zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. Wat betekent dat voor onze tuin, en hoe kunnen we inspelen op die veranderingen?

Hoe kun je bijvoorbeeld helpen het te veel aan regenwater tijdens zware buien op te vangen en er meteen gebruik van maken voor je tuin? Welke planten kunnen goed tegen droogte en welke planten vinden het helemaal niet erg om af en toe helemaal onder water te staan? Hoe maak je gebruik van het verkoelende effect van planten om je tuin leefbaar te houden tijdens een hittegolf? En hoe gaan planten eigenlijk om met zulke extremen?

Naast een uitgelezen selectie plantenverkopers is ook een aantal informatieve stands aanwezig van bijvoorbeeld Stichting Steenbreek, de Gemeente Utrecht en het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden.

Er is op beide dagen een uitgebreid programma met workshops en lezingen van onder andere Vera Greutink, Wiert Nieuman en onze eigen hortulanus Gerard van Buiten. Daarnaast zijn er diverse rondleidingen door de tuin en de kassen.

Informatie

De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 8,50 voor volwassenen, € 7,- voor 65+. Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. 13 t/m 17 jaar en houders van een U pas betalen €3,50. De Tuinen zijn in het weekend bereikbaar met U-OV buslijn 28 vanaf Utrecht CS, richting Utrecht Science Park.

Voor het programma en verder informatie kun je terecht bij de Botanische Tuinen