Utrecht

Oostbroeklezing: Alles over hoogstamfruit

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen. Het aantal plekken is beperkt (60). Er is veel interesse, dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan.

Wat 

Wat is hoogstamfruit eigenlijk? Waar wordt en werd het voor gebruikt? Waar vind je hoogstamfruit in de provincie en wat zijn de verschillen per landschapstype? En wat is de waarde voor de biodiversiteit? Doe mee en ontdek alles over hoogstamfruit.
 
Hoogstamfruitboomgaarden geven karakter en eigenheid aan de provincie Utrecht. Met hun grillige groei, het loof hoog op de stammen en de prachtige bloei in het voorjaar zijn de hoogstamfruitbomen ware pareltjes in de provincie. Helaas zien we ze steeds minder. Want om het fruit te plukken moet je een ladder op. En dat is veel werk. Ook het onderhoud van een hoogstamfruitboom vraagt specialistische kennis en kost veel tijd. De teloorgang van de hoogstamfruitboomgaard is een gemis.
 
In deze lezing vertellen Walter Jaaltink en Walter den Hollander alles over hoogstamfruit in de Provincie Utrecht.

Walter Jaaltink is Landschapscoördinator Stuurgroep Kromme Rijnlandschap en Walter Den Hollander, ecologisch hovenier Den Groene Hollander. Walter den Hollander is o.a. gespecialiseerd in aanleg, restauratie en onderhoud van boomgaarden. Beiden zijn ook actief bij de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek.

De lezing vind online plaats via Zoom. Geef u op via de aanmeldknop rechts.

Waar en wanneer

Dinsdag 15 juni
19.30-21.15, Online

Webinar

De lezing wordt online gegeven via Zoom. Er zijn een beperkt online plekken beschikbaar en daarom is aanmelden vereist. 

Zoom & privacy

Binnen de mogelijkheden van Zoom hebben we ons account zo ingesteld dat we je privacy zo goed als mogelijk waarborgen. Onze meetings zijn alleen toegankelijk met een wachtwoord. Wij slaan geen data verkregen via Zoom op voor andere doeleinden.

Kosten en aanmelden

De lezing vindt online plaats via Zoom. Geef u op via Landschap Ergoed Utrecht