Utrecht

Rondleiding Cantonspark Baarn

Zaterdag 27 mei 14 uur

Het Cantonspark in Baarn kent een rijk verleden als onderdeel van een buitenplaats, de eerste botanische tuin van Universiteit van Utrecht en nu als openbaar park van de gemeente Baarn.

Vanwege deze bijzondere aanleg en de geschiedenis van het park is het Cantonspark aangewezen als Rijksmonument. In de periode van 2018-2020 is er door Stichting In Arcadië tuinhistorisch onderzoek gedaan naar het park en is er een Herstel- en Revitalisatieplan gemaakt in samenwerking met Royal HasKoningDHV. Tijdens dit gehele proces is Stichting Vrienden van het Cantonspark nauw betrokken geweest. Deze stichting is in 1994 opgericht door bezorgde burgers die de noodklok hebben geluid over de staat waarin het park verkeerde. Sindsdien zet de stichting zich in door o.a. een bijdrage te leveren aan het beheer van het park en toekomstplanning. 

In 2020 heeft Maartje Bos een lezing gegeven over dit bijzondere park. Zij werkt bij Stichting in Arcadië te Amersfoort, een onderzoekscentrum en planbureau voor groen erfgoed in Nederland. Nu zal zij in samenwerking met Angelique Bosch van Drakestein, voorzitter van Stichting Vrienden van het Cantonspark, een rondleiding verzorgen door het park. Tijdens deze rondleiding zal er gekeken worden naar de geschiedenis, de herstelwerkzaamheden en de toekomst van het park. 

De rondleiding is 27 mei 2023  en begint om 14.00  (eindtijd open).

Adres: Abel Tasmanlaan 2, Baarn

Kosten: leden van G&B gratis    Kosten voor anderen: 5 euro p.p.   

Max 15 personen.

Verdere info en aanmelden:                                                                                                                                                           

Aanmeldformulier