Utrecht

Oostbroeklezing: Natuurlijk moestuinieren - Moestuinieren in samenwerking met de natuur

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen. Het aantal plekken is beperkt (60). Er is veel interesse, dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan.

Deze lezing is vorig jaar ook geweest, toen was het animo overweldigend. Daarom organiseren we deze lezing nog een keer, voor de mensen die toen op de wachtlijst stonden of niet konden.

Wat 

Moestuinieren is een hobby die je behalve heerlijke zelfgekweekte groente ook dicht bij alle natuurlijke processen brengt. Al wroetend met je handen in de aarde zie je dat je tuin gedurende het seizoen steeds meer gaat leven. Insecten die jouw bloemen komen bestuiven en aan jouw blaadjes knabbelen. Vogels die de insecten opeten of jouw kool. Ondergronds leven dat knaagt aan je wortels maar ook zorgt voor een vruchtbare aarde.

Marieke Dekker - moestuinspecialist van IVN Natuureducatie - vertelt tijdens deze lezing graag hoe de natuur je kan helpen om een gezonde moestuin te creëren. En hoe die moestuin tegelijkertijd een plaats kan zijn waar biodiversiteit tot leven komt.

April is IVN moestuinmaand 
April is bij IVN moestuinmaand. Zelf groente, fruit en kruiden kweken is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig. IVN Natuureducatie helpt je daarom graag op weg met jouw moestuin. Zo leer je niet alleen de fijne kneepjes van het moestuinieren voor een goede oogst, je doet ook iets terug voor de natuur! Met jouw moestuin versterk je namelijk de biodiversiteit en draag je bij aan meer groen in jouw buurt. Zin om alvast aan de slag te gaan? Ga naar www.ivn.nl/moestuin.   

Waar en wanneer

Donderdag 15 april 19.30-21.00, Online

Webinar

De lezing wordt online gegeven via Zoom. Er zijn een beperkt online plekken beschikbaar en daarom is aanmelden vereist. 

Zoom & privacy

Binnen de mogelijkheden van Zoom hebben we ons account zo ingesteld dat we je privacy zo goed als mogelijk waarborgen. Onze meetings zijn alleen toegankelijk met een wachtwoord. Wij slaan geen data verkregen via Zoom op voor andere doeleinden.

Kosten en aanmelden

De lezing vindt online plaats via Zoom. Geef u op via de www.nmu.nl