Utrecht

Foto: Open tuinen Utrecht: 11 juli experimentele tuin Schalkwijk

Beste tuinvrienden en –vriendinnen,

Per 1 juli is het mogelijk om weer meer activiteiten te organiseren, uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter regeling. Afgelopen zondag zijn we op bezoek geweest bij de Vlinderhof. Wij waren een pilot, want alle afspraken die gepland zijn bij de Vlinderhof, zijn afgelast tot september. Het bezoek was de moeite waard.

Marc Kikkert en zijn vrouw Francis hebben ons laten zien, hoe het mogelijk is geweest om de Vlinderhof te kunnen realiseren. Marc heeft echt alles uit de kast gehaald voor een plek, maar ook geld en vrijwilligers. Er komen bezoekers vanuit de hele wereld. Piet Oudolf heeft zijn medewerking verleend aan de Vlinderhof. Piet is in het buitenland bekender dan in Nederland. De Vlinderhof is een bijzondere tuin in het Maximapark. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers. 

Groei en Bloei Utrecht is bezig met het maken van de papieren nieuwsbrief, die wordt alleen toegestuurd aan leden van onze afdeling. Hij is wat later dan gepland en alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle actuele informatie op onze www.utrecht.groei.nl. Er zijn veel aanmeldingen voor de Open tuinen Utrecht 2020. Bent u ook trots op uw tuin en wilt u dat delen met andere liefhebbers? Iedereen is welkom om zijn/haar tuin aan te melden.

Heeft u een goed idee voor een spreker of een workshop? Laat het ons weten!  We hebben ook nog plek voor een nieuwe voorzittter, wees welkom om het bestuur te komen versterken. Neem contact op voor een verkennend gesprek, ook een vergadering bijwonen is geen enkel probleem. 

Een hartelijke groet namens het bestuur,

Reiny Reijmerink.

Open Tuinen Utrecht 2020

Omdat het Nationale Open Tuinen Weekend van Groei en Bloei is afgelast in verband met Corona, heeft RTV Utrecht besloten hier extra aandacht aan te besteden. Zij hebben een impressie gemaakt van een mooie boerderijtuin in Houten

Wij hebben nagedacht over een manier voor bezoek open tuinen die coronaproof is. Om het bezoek veilig te houden voor tuineigenaren en bezoekers hebben we een formule bedacht. De komende periode is er steeds één tuin tegelijkertijd te bezoeken. Per tuin is een maximum aantal bezoekers vastgesteld door de eigenaar en aanmelden is verplicht

Juli

Do919-21Open tuin UtrechtVolkstuinencomplex VianenVianenmax 16
Za1112-17Open tuin UtrechtExperimentele tuinSchalkwijkmax 15
Wo1514-17Open tuin UtrechtWeelderige plantentuinMaarssenmax 12

Excursie de Marker Wadden

Zondag 19 juli 12.30-18.00 uur (nog slechts enkele plaatsen beschikbaar) Aanmelden en alle informatie op utrecht.groei.nl.

Virtueel tuinen kijken 

Geniet mee van de verhalen van tuineigenaren die in video's vol passie vertellen over hun tuin! In voorjaar en zomer kun je bij heel veel Groei & Bloei-afdelingen open tuinen bezoeken met in juni het jaarlijkse Open tuinenweekend. Dit jaar loopt het anders, helaas. Sommige afdelingen stellen een beperkt aantal tuinen open, andere blijven dicht. Om iedereen toch te kunnen laten genieten van open tuinen zijn we het land in gegaan en hebben bij een aantal mooie tuinen over de heg mogen kijken. https://www.groei.nl/tuin/tuinreizen/groei-bloei-tuinen-gaan-virtueel-open-geniet-mee

Virtuele stadswandeling door Utrecht met Wim Vuik: “maf van plantjes”

Naar aanleiding van het verschijnen van de ”Stadsflora van de Lage Landen” is er een filmpje gemaakt over de wilde flora in de Utrechtse binnenstad. Wim Vuik neemt je mee langs de Utrechtse route uit het boek. De titel is ‘Maf van Plantjes’ --> Youtube: duur 30 min.