Utrecht

Wilde Plantenweelde

Tuin-met-uitzicht van Laura Vredendaal, Rendiermos 1, 3994 LE Houten. 

Open op zondag 19 juni 2022, 11.00 -1600 uur (let op, een uur korter dus!).

Welkom op deze prachtige plek! De omgeving is beeldbepalend: direct aan de Rietplas en aan een klein natuurgebied. Op deze plek mag ik alweer 8 jaar wonen. Jaarrond genieten van water, vogels, planten in al zijn verscheidenheid.                                                                                                                     

Tuinieren is mijn passie, voorheen meer gericht op vaste planten combinaties. Door het beheren van naastgelegen adoptiegrond is het tuinplezier verrijkt door het Hoofdstuk Wilde Planten. Naast dat het natuurlijk geweldig is voor de bijen, vlinders en vogels is het vooral geweldig voor mij. En ik denk voor ons allemaal. De schoonheid zit in vele momenten, niet alleen in de bloei, ook in het vergaan. Het is een fabel dat wilde planten niet beheerd moeten worden. Zeker wel:. Tuinieren is zien en handelen. Maar de verrassing en beleving is groot. Adoptiegrond en eigen tuin ‘loopt’ in elkaar over. Er is een simpele basis in mijn eigen tuin van groenblijvende Magnolia’s. Geen inheemsen dus. Het mag van mij allemaal samen. Kom gewoon maar een kijkje nemen, tot dan! 

Laura 

Met de auto? Let op: fietsstraat met beperkte parkeerruimte. Voor de auto is er meer parkeergelegenheid bij School de Vlinder, Bloesemtuin 17. Houd dan de wijk de Tuinen aan en parkeer bij de school. Hiervandaan is het paar minuten lopen naar de tuin aan het Rendiermos 1