Utrecht

Hier worden activiteiten geplaatst die niet worden georganiseerd door Groei en Bloei Utrecht maar wel interessant zijn voor onze leden. De informatie en activiteit vallen volledig buiten de verantwoordelijkheid van Groei en Bloei Utrecht.

Workshop Tuintekenen door Madelon Oostwoud, auteur van tuinboeken

Zaterdag 15 april 10.00 -12.30 of 13.00 -15.30, inloop kwartier voor aanvang

Tijdens deze workshop zet je de plattegrond van je eigen tuin op papier! Dat is niet alleen heel leuk om te doen maar ook erg handig. De getekende weergave van je tuin kun je daarna eindeloos gebruiken. Bijvoorbeeld om het ontwerp te veranderen, voor overleg met kweker of hovenier, of voor het bijhouden van een tuindagboek, zodat je altijd kunt intekenen wat je waar hebt geplant. Madelon laat voorbeelden van verschillende tekenstijlen zien. Ze leert je hoe je een opzet maakt ‘op schaal’ en hoe je planten, bestrating en bebouwing duidelijk weergeeft. Neem ter voorbereiding een Google Earth opname van je tuin/perceel met daarop de maten in meters mee. Lukt dit niet, stuur dan, na bevestiging van deelname, een mail naar madelon.oostwoud(at)xs4all.nl, zij maakt deze dan voor je.

Volg deze leuke, leerzame workshop in de gezellige ambiance van Tuincentrum Huiting in Vianen. De kosten zijn € 32,50 inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Voor inschrijven en betaling neem je contact op met mariette(at)tuincentrumhuiting.nl

Meer informatie over de boeken van Madelon.

 

Groei & Bloei en Appeltern Plantenfestijn, 24 en 25 juni 2023

In de Bestuurskeuken van Dirk Chevalier werd al een tipje van de sluier opgelicht: Groei & Bloei gaat participeren in het nieuwe Plantenfestijn van Appeltern. Tijdens het Plantenfestijn zijn er verschillende manieren waarop de Groei & Bloei afdelingen zich kunnen presenteren. Het Landelijk bestuur en de werkgroep Team Bloem zetten zich in om er, met jullie hulp, iets moois van te maken. Hier onder de eerste informatie over twee activiteiten waar de afdelingen zich voor kunnen opgeven.