Utrecht

Open tuinen Utrecht:

De bijzondere collectie van Sjaak de Groot

 

Woensdag 2 september 2020

  • 14-16 uur max 8 pers.

Sjaak de Groot heeft de bijzondere wens om ooit een park aan te leggen. Daartoe is hij een collectie aan het aanleggen die zeer veelzijdig is. Een verzameling die een heel park kan vullen. Zijn planten en bomen zijn geschikt voor alle grondsoorten, klei, veen, zandgrond, en water. Eigenlijk kun je Sjaak wel omschrijven als een particuliere hobbykweker. Hij kweekt alles zelf op.  Vaak echt vanaf de basis, bijv. zaden verzamelen van dennenappels, hazelnoten voor de hazelnootbomen, stekjes van de plataan, maar ook liguster enz. enz.  En soms koopt hij ook een mooi exemplaar van een boom of een plant maar dan altijd een kleine versie zodat het betaalbaar blijft. Opkweken doet Sjaak verder zelf wel.

Bij Sjaak staat niets in de grond maar alles in losse potten! En daartussendoor zijn net voldoende looppaden zodat hij overal kan komen voor verzorging en water.  En je kunt je voorstellen dat Sjaak de afgelopen weken met temperaturen van alsmaar boven de 30 graden een dagtaak had aan water geven. Want dat moet wel gezegd worden: Sjaak is daarin niet kinderachtig, gewoon de gieter in de sloot en lopen maar. Je moet tenslotte ook aan je eigen lichaamsbeweging denken!

Sjaak heeft ooit de opleiding boomkweker gedaan en dat is nog goed te merken. Zijn kennis is bijzonder en zijn doorzettingsvermogen kan alleen maar respect oproepen.

Op dit Volkstuinencomplex heeft Sjaak twee tuinen, vol met eigen kweek. Daarnaast heeft hij elders nog een moestuin. Je begrijpt: never een dull moment voor Sjaak.

 

Voor wie deze bijzondere verzameling zelf wil aanschouwen:

Sjaak stelt zijn twee tuinen open ter bezichtiging op woensdag 2 september van 14-16 uur. En is er dan natuurlijk zelf ook bij om de nodige toelichting te geven.

Praktisch

Aanmelden is verplicht en dat kan via het aanmeldformulier op utrecht.groei.nl. U ontvangt een bevestiging over uw bezoek. Vol is vol

Gezien de beperkte loopruimte maximaal 8 personen.                                                                                             

Mocht er meer belangstelling zijn dan overweegt Sjaak om zijn tuin op een ander moment nog een keer open te stellen.

Adres:                                                                                                                                                                         

Amateur Volkstuinenpark Het Stekje                                                                                                                 
Waardsedijk 39                                                                                                                                                     
Woerden

Routebeschrijving:                                                                                                                                                              

Deze tuin ligt naast Sportpark Cromwijck. (of eigenlijk net er voorbij). Neem de tweede afslag naar de parkeerplaats van dit sportcomplex. Ga 10 mtr. rechtdoor en je ziet de ingang naar “ het Stekje”

Mocht uw navigatie  u naar het eerste doodlopende deel van de Waardse dijk hebben gestuurd  [met links en rechts woonhuizen met als hoogste nummer 19 ] ,dan moet u in het verlengde hiervan zijn. Ga dan terug naar de parallel aan de Waardse dijk gelegen Waardse baan.  Bij de stoplichten rechtuit. Het tweede deel van de Waardse dijk is alleen voor fietsers opengesteld. Links van u ziet u sportpark kromwijk. Dit heeft twee hoofdingangen met een parkeerterrein. Neem de tweede hoofdingang. Hier bevindt zich direct aan de kop het toegangshek van volkstuincomplex  Ons Stekkie,met op het  hek het nummerbord 39.

 

Aanmeldformulier