Utrecht

Open tuinen Utrecht 2021

Rariteitenkabinet in De Meern

Vleuten, Alendorperweg 42,   Jan en Ans van Rooijen 

zaterdag 19 juni | 11-17 uur | max 20 bezoekers
zondag 20 juni |11-17 uur | max 20 bezoekers

Rondom een Daggelderswoning uit 1921, met de naam Vlinderhof, ligt een flinke lap grond, zo’n 2500m2. Dat is een heerlijk buiten wat je misschien het best kunt omschrijven als tuin, boerenerf, hof, moestuin, en openluchtmuseum, een soort van rariteitenkabinet.

Er zijn veel bomen, een rotstuin, een coniferenhaag gesnoeid als een kasteelmuur met kantelen, vijvers, borders en overal leuke hoekjes met een verzameling van gevonden en verzamelde spullen of kunst met een vette knipoog. Jan is op een creatieve manier aan de slag gegaan met oude en afgedankte spullen en heeft daar grappige creaties van gemaakt. Ans vind naast tuinieren ook schilderen erg leuk en je treft er wel wat van haar werk. En daartussendoor scharrelen er twee eenden en zelfs drie fazanten rond die zich daar kennelijk goed thuis voelen, samen met de hond. Ans geniet van het tuinieren, het buiten zijn en is trots op haar verzameling fuchsia’s.  Jan is vooral trots op zijn prachtige moestuin. Jan kan naast het tuinieren heerlijk genieten van zijn verzameling stenen en oude materialen.

Het geheel ademt een sfeer van rust, harmonie en “oh, wat is het toch fijn dat we steeds buiten kunnen zijn.”

Aan de achterkant van het terrein ligt een sloot en daarachter grenst de “Vlinderhof” met de Piet Oudolf tuin (Maximapark). Leuk om deze ook meteen te gaan bekijken.

Per fiets is dit adres van diverse richtingen wel makkelijk te bereiken. Kom je per auto: ga dan naar de Intratuin op de Utrechtseweg. Vlak voor de Intratuin sla je rechtsaf de Alendorperweg op en rijd deze helemaal uit tot vlak voor de oude nostalgische brug. Daar buigt de weg links af. Het laatste huis op deze parallelweg. Een andere optie is parkeren bij het trekpontje bij De Vlinderhof ( De Piet Oudolftuin) en een klein stukje lopen.

Inschrijven via www.utrecht.groei.nl is verplicht.

Aanmeldformulier