Utrecht

Workshop Bloembollenmand

Breng het voorjaar in je tuin!

Op zaterdag 20 november 2021 van 10.00 tot 12.00 uur kunt u bij kwekerij Abbing in Zeist deelnemen aan de workshop Bloembollenmand onder leiding van Wilna Kuipers, tuinontwerper en medewerker van Abbing's Buitenhof.

In een gezellige, informele sfeer leert u hoe u een mand met bollen kunt opmaken met behulp van de zgn. lasagnebeplanting: laag na laag kiest u een aantal bloembollen die in het voorjaar opeenvolgend een lange tijd na elkaar zullen bloeien.

Als u wilt, mag u uw eigen pot of mand meebrengen, maar natuurlijk biedt Abbing ook een ruime keuzemogelijkheid aan potten of manden. De prijzen hiervan variëren, maar er is voor elke beurs iets passends te vinden.

De bloembollen zelf kunt u ter plekke uitzoeken in de tuinmarkt van Abbing. De prijzen hiervan variëren van€ 2,99 tot€ 8,99 per zakje. Wilna Kuipers kan u bij het maken van een goede keuze adviseren. Als kers op de taart kunt u uw creatie afwerken met de langbloeiende winterviooltjes. In het voorjaar kunt u deze een keer kort knippen, waarnaar de bollen er doorheen zullen groeien. Zo bent u verzekerd van een maandenlange groei en bloei!

Aan het eind van de workshop bekijken we wat u allemaal gekozen hebt en tellen we alles op. De kosten voor de workshop en het gebruik van potgrond en plantenvoeding zijn€ 10,00 per persoon. De kosten voor de bloembollen en een evt. aangeschafte pot of mand tellen we daarbij.

Maximaal aantal deelnemers: 20 personen. We zien u graag tegemoet!

Info: Helma Koot mail of bel 06 10520984

 

Aanmeldformulier Workshops