Utrecht

Open Tuinen Utrecht 2021

Vijvertuin en Rotstuin in Houten-Noord

Tuin van Dinie en Eelke Posthumus, Kievitweide 30, Houten. 

Zondag 23 mei: 10 uur, 11 uur, 13 uur, 1400 uur, max 4 personen per blok.
Zondag 20 juni: 10 uur, 11 uur, 13 uur, 1400 uur, max 4 personen per blok

Inschrijven via www.utrecht.groei.nl is verplicht, geef bij het aanmelden ook aan welk blok uw voorkeur heeft.

Eind van dit jaar gaan wij verhuizen naar de Achterhoek en wij willen iedereen de gelegenheid geven om nog een keertje bij ons te komen kijken.

De voortuin bij ons huis is een rotstuin met lavasteen. Hierin bloeit van alles, vooral in het voorjaar, maar ook later in het jaar valt hier genoeg te ontdekken wanneer je in detail kijkt.

Wanneer je door de garage naar de achtertuin loopt valt meteen de grote vijver op, die diagonaal in de tuin ligt. Deze lijnen geven veel ruimte.

Het ontwerp voor deze tuin is al in 1994 gemaakt. En daarna door ons zelf aangelegd. In 2014-2015 is de tuin gerenoveerd, waarbij vijver en de basis van het ontwerp behouden zijn. De coniferenhagen zijn vervangen door schuttingen, de terrassen en het diagonale vlonderpad zijn opnieuw aanlegt en er is een nieuw beplantingsplan gemaakt. Hierin zijn verschillende planten hergebruikt, maar er was ook ruimte voor nieuwe planten. Gekozen is voor vele bladvormen en voor planten die op verschillende tijden in het jaar bloeien.

De vijver is in 1997 aangelegd en hierbij is bewust gekozen voor een vijver zonder vissen. Vissen maken een goed evenwicht in een vijver moeilijker en ze trekken veel aandacht naar zich toe. In een vijver zonder vissen zie je dus veel meer onderwaterleven. In deze kraakheldere vijver zie je heel veel salamanders en (bruine) kikkers. Daarnaast allerlei onderwater leven waar je eigenlijk een schepnetje voor nodig hebt.

Kortom, een tuin die een bezoek zeker waard is!

Let op: door de vijver is deze tuin ook voor kinderen interessant, houd deze echter wel zelf goed in de gaten.

Tuin van Dinie en Eelke Posthumus, Kievitweide 30, Houten. 

Aanmeldformulier