Utrecht

Sneeuwklokjes en….. sneeuw 

Beste tuinliefhebbers,     

Bij deze weer onze nieuwsbrief met helaas nog weinig verenigingsnieuws te melden….. Het is zoals het is……. 

Maar de natuur gaat gewoon door. Bij mij komen de sneeuwklokjes al op en die komen dus zondag mooi in de sneeuw te staan. Hoe leuk is dat. Er wordt ook behoorlijk wat vorst voorspeld. Dus laat al die bladeren in de tuin nog gewoon lekker liggen en snoei de oude takken nog niet weg. Dat komt allemaal wel weer in t voorjaar. 

Qua activiteiten hebben we nu weinig te melden. Achter de schermen was een commissie hard bezig met voorbereidingen voor ons Voorjaarsevenement/Tuinplezier! Dit keer geheel buiten in de Botanische tuinen 20-21 maart. Maar met de laatste Covid-ontwikkelingen hebben we besloten dit toch maar af te blazen. We schuiven het door naar zaterdag 4 september en maken een mooie combinatie met de Liefhebbersmarkt. Zet de datum vast in je agenda. Verdere info volgt over enkele maanden. 

Gardenista staat nu gepland van 22-26 september 2021 

En met alle andere activiteiten gaan we weer los zodra er weer bewegingsruimte is en mogelijkheden. Ondertussen kun je je tuingereedschap weer in goede conditie brengen en zaden uitzoeken en bestellen en nadenken over welke plekken je nog wilt opvullen in je tuin. Vergeet ook vooral niet de buitenkranen af te sluiten en de regentonnen leeg te laten lopen in verband met de mogelijke strenge vorstperiode.

Voor de geïnteresseerden onder ons: de workshops hanging basket bij De Bruijn gaan niet door, maar wel kun je je hanging basket op kleur bij hen bestellen. Bestellen kan tot eind februari. (info(at)tuincentrumdebruijn.nl

We zitten te popelen om weer Open Tuinbezoeken af te spreken….  

Veel tuinplezier en blijf fit en gezond! 

Bestuur Groei en Bloei afdeling Utrecht 

Reiny, Helma, Barbara en Ans

Open tuinen 2021

Zojuist binnengekomen: 1ste Open Tuin dit jaar: 

De Pullenhof in Schalkwijk wil in februari graag de tuin open stellen om de aanblik van bloeiende helleborussen, sneeuwklokjes en andere vroege voorjaarsbloeiers met andere tuinliefhebbers te delen. Een grote tuin, landelijk gelegen, waar in 2019 nieuwe eigenaars in zijn gekomen. Zij willen een traditie graag voortzetten en deze pracht op gezette tijden laten zien aan anderen….    echter wel binnen de mogelijkheden van de huidige coronamaatregelen.                                                                      

De week van 21 -28 februari, 's middags en alleen op afspraak:  06 25450885

Hier alvast een voorproefje met Gerard van Buiten met de stinzenhelling in de Botanische Tuinen Utrecht.