Utrecht

Open tuinen Utrecht 2021

Cottagetuin in De Meern

Zaterdag 5 juni 2021 | 10-17 uur | Maximaal 25 bezoekers      

De Meern, Meerndijk 74   Ina van Dis                                                              

Rondom een vrijstaand huis uit de jaren dertig bevinden zich gazon, borders, hagen, een vijver, een plantenkasje en diverse zitjes. Ieder hoekje is het aanzien waard.

Ingang:
Via de carport komt u bij de deur waardoor u meteen de tuin binnentreedt. Na het rondje door de tuin verlaat u via een zijdeur aan de andere kant de tuin weer. Daarom zijn tijdsblokken niet nodig. Wel zelf opletten op het bewaren van veilige afstand.

De tuin
De aanleg is natuurlijk en doet cottageachtig aan vanwege het speelse gebruik van planten en de eenvoud van materialen. Het sierlijk vormgegeven gazon brengt rust en evenwicht in de tuin.            Er zijn overal paadjes, zitjes, een pergola, een kleine berceau, buxusdieren en een vijver en al dat verrassende brengt spanning in de tuin.

De grote collectie van planten is geselecteerd op bladvorm, stevigheid, kleur, het niet-woekeren en ook juist het speelse karakter.  Bomen en heesters geven de tuin een intieme sfeer met aan de achterzijde…… De Vliet!

Geschiedenis: 
Het huis dateert van 1939. Ina en haar man Piet kwamen hier in 1969 wonen samen met hun twee kinderen. De tuin was aanvankelijk vooral het eigendom van de kinderen: kolenhok werd zandbak, er was een klimrek met glijbaan en speelgras. In de jaren 80 werd het terras groter, het gazon kleiner, de zandbak werd kas. Toen de kinderen een “eigen” onderkomen hadden gevonden, kon Ina zich volledig uitleven met haar hobby en de tuin veranderen naar haar eigen ideeën en wensen. Ziehier het resultaat.

Inschrijven via www.utrecht.groei.nl is verplicht.

Aanmeldformulier