Utrecht

Welkom bij Groei & Bloei
Utrecht

Uitgelicht

Activiteiten 2020

Groei & Bloei Utrecht organiseert veel activiteiten zoals bloemschikken, workshops en lezingen. De meeste zijn gratis voor...

Meer

Bloemschikken

Beginnerscursus bloemschikken Di 15 september  15-17 uur - Di 13 oktober 15-17 uur - Di 10 november 15-17 uur  De Schalm-...

Meer

Open tuinen Utrecht zomer 2020

Om het bezoek veilig te houden voor tuineigenaren en bezoekers hebben een formule bedacht. De komende periode is er steeds...

Meer

De groenste vereniging van Utrecht

Groei & Bloei afdeling Utrecht verbindt sinds 1874 mensen die tuinieren (én alles wat daarbij komt kijken) als hobby en interesse hebben. 

Naast je abonnement op het tijdschrift ben je automatisch lid van een afdeling bij jou in de buurt. In totaal hebben we zo’n 450 leden. Groei en Bloei afdeling Utrecht omvat naast de stad Utrecht ook een aantal omringende plaatsen: Vleuten, Harmelen, Woerden, Leidsche Rijn, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Bunnik.

Groei & Bloei Utrecht organiseert veel activiteiten zoals bloemschikken, excursies, workshops en lezingen. De meeste zijn gratis voor leden, en voor niet-leden zijn ze aantrekkelijk geprijsd.  

Meld je aan voor de  (gratis) maandelijkse digitale nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram om niets te missen! Onze leden ontvangen ook twee keer (voor- en najaar) per jaar een nieuwsbrief (najaar) per post. 

Op dit moment bestaat het bestuur uit 5 bestuursleden en de voorzittersfunctie is vacant. Neem gerust contact met ons op via info(at)utrecht.groei.nl.

Tien redenen om lid te worden!

Open Tuinen regio Utrecht zomer 2020

Nieuwe formule voor open tuinen (corona aangepast)

Wij hebben nagedacht over een manier voor bezoek open tuinen  die wel coronaproof is. En hebben een formule bedacht. Komende periode is er steeds 1 tuin te bezoeken. Je moet je wel tevoren aanmelden, dit is verplicht, en er wordt steeds, per tuin, een maximum aantal bezoekers vastgesteld.

Aug      
Wo1214-16Open tuin UtrechtAchter de HegZeistmax 10
Wo1219-21Open tuin UtrechtAchter de HegZeistmax 10
Do 2714-17Open tuin UtrechtTegen de Westbroekse zoddenWestbroekmax 25

Update corona 5 juni 2020

Nu Nederland heel voorzichtig weer wordt opengesteld zijn er gelukkig ook evenementen die wij weer kunnen doen, zij het wel in aangepaste versie. Wij zullen voorlopig overal wel een maximaal aantal bezoekers voor vermelden en aanmelden verplicht stellen. Maar wees vooral welkom!

Virtueel tuinen kijken 

Geniet mee van de verhalen van tuineigenaren die in video's vol passie vertellen over hun tuin! In voorjaar en zomer kun je bij heel veel Groei & Bloei-afdelingen open tuinen bezoeken met in juni het jaarlijkse Open tuinenweekend. Dit jaar loopt het anders, helaas. Sommige afdelingen stellen een beperkt aantal tuinen open, andere blijven dicht. Om iedereen toch te kunnen laten genieten van open tuinen zijn we het land in gegaan en hebben bij een aantal mooie tuinen over de heg mogen kijken. https://www.groei.nl/tuin/tuinreizen/groei-bloei-tuinen-gaan-virtueel-open-geniet-mee

Virtuele stadswandeling door Utrecht met Wim Vuik: “maf van plantjes”

Naar aanleiding van het verschijnen van de ”Stadsflora van de Lage Landen” is er een filmpje gemaakt over de wilde flora in de Utrechtse binnenstad. Wim Vuik neemt je mee langs de Utrechtse route uit het boek. De titel is ‘Maf van Plantjes’.

Tuinlog

30 Jul

Veris-lente

Volkstuin week 31 2020

30 Jul

Anneke Duyvesteijn

De buitenorangerie - Blik op de Tuin no. 965 week...

Meer

Agenda

12 aug

Utrecht - Open tuinen Achter de Heg Zeist

In het maartnummer j.l. van Groei en Bloei heeft...

12 aug

Utrecht - Open tuinen Achter de Heg Zeist

In het maartnummer j.l. van Groei en Bloei heeft...

Meer