Utrecht

Welkom bij Groei & Bloei
Utrecht

Uitgelicht

Activiteiten 2021

Groei & Bloei Utrecht organiseert veel activiteiten zoals bloemschikken, workshops en lezingen. De meeste zijn gratis voor...

Meer

voorjaarsactie groei en bloei 2021

Het geschenk bij de Voorjaarsactie 2021 is de Felco 14 snoeischaar, een mooie schaar die ook geschikt is voor mensen met een...

Meer

Gardenista 2021

Het groen festival van Nederland van 22 tot en met 26 september 2021.

Meer

De groenste vereniging van Utrecht

Groei & Bloei afdeling Utrecht verbindt sinds 1874 mensen die tuinieren (én alles wat daarbij komt kijken) als hobby en interesse hebben. 

Naast je abonnement op het tijdschrift ben je automatisch lid van een afdeling bij jou in de buurt. In totaal hebben we zo’n 450 leden. Groei en Bloei afdeling Utrecht omvat naast de stad Utrecht ook een aantal omringende plaatsen: Vleuten, Harmelen, Woerden, Leidsche Rijn, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Bunnik.

Groei & Bloei Utrecht organiseert veel activiteiten zoals bloemschikken, excursies, workshops en lezingen. De meeste zijn gratis voor leden, en voor niet-leden zijn ze aantrekkelijk geprijsd.  

Meld je aan voor de  (gratis) maandelijkse digitale nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram om niets te missen! Onze leden ontvangen ook twee keer (voor- en najaar) per jaar een nieuwsbrief (najaar) per post. 

Op dit moment bestaat het bestuur uit 5 bestuursleden en de voorzittersfunctie is vacant. Neem gerust contact met ons op via info(at)utrecht.groei.nl.

Tien redenen om lid te worden!

Voorjaarsactie Groei en Bloei 2021

Ook al zijn er nog weinig activiteiten mogelijk, toch wordt ook dit jaar een speciale voorjaarsactie beschikbaar gesteld.  Nieuwe leden die zich via Groei en Bloei Almere anmelden hebben namelijk een voordeel boven nieuwe leden die via de landelijke website binnenkomen: via de afdeling krijgen zij een cadeau EN korting, en via www.groei.nl moeten zij kiezen tussen het cadeau OF de korting.

Kijk voor alle informatie op voorjaarsactie 2021 en vul dit formulier in en stuur dit naar info(at)utrecht.groei.nl

Wat houdt de actie in?

Bomenuitdeelactie voor groenere en gezondere provincie Utrecht

Plan Boom Utrecht deelt met steun van provincie Utrecht 10.000 gratis boompjes uit aan inwoners. De actie geeft iedereen de kans hun woonomgeving groener te maken. Tussen nu en 8 maart kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de bomenuitdeelactie via www.planboom.nl/uitdeelactie. Op 12 en 13 maart kunnen deelnemers de boompjes op meerdere plekken ‘coronaproof’ ophalen.  

Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere provincie. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO₂ op, zorgen voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden water vast in droge tijden. 

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot is enthousiast over de bomenactie: “Komende jaren willen we in de provincie 600.000 extra bomen planten. Dat is goed voor mens en natuur. Daarom ondersteunt de provincie graag dit project waarbij mensen hun eigen woonomgeving vergroenen. Het is mooi om te zien dat buren dit samen in de straat of met de buurt oppakken.”

Boomsoorten

Bij de uitdeelactie is er keuze uit acht verschillende soorten boompjes. Het gaat onder meer om de haagbeuk, gele kornoelje en de meidoorn. Deelnemers kunnen tussen de tien en veertig boompjes meenemen. Het zogenoemde plantmateriaal is op meerdere plekken op te halen via een ‘bomen drive-thru.’ De ophaallocaties zijn onder andere in Utrecht en Leusden. 

Samen met de buurt

Door het minimumaantal op te halen boompjes, is het in sommige gevallen aan te raden om samen te werken met bijvoorbeeld de buren. Het is dan mogelijk om samen met buurtgenoten een aantal tuinen in de straat te vergroenen. Ook kan het plantmateriaal gebruikt worden op een erf, voor een klein landschapselement (KLE) of als buurtgroen.

Meer informatie

Plan Boom organiseert deze actie in samenwerking met Meer Bomen Nu en met financiële ondersteuning van provincie Utrecht. Zie www.planboom.nl/uitdeelactie voor meer informatie over de boomsoorten, ophaallocaties en de spelregels.

Tuinlog

27 Feb

Harry Hakvoort

de balans opmaken na de vorst

27 Feb

Harry Hakvoort

Innovatieve kweker gezocht

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden