Utrecht

Welkom bij Groei & Bloei
Utrecht

Uitgelicht

Activiteiten 2020

Groei & Bloei Utrecht organiseert veel activiteiten zoals bloemschikken, workshops en lezingen. De meeste zijn gratis voor...

Meer

Excursie: De Marker Wadden

Zondag 19 juli 12.30-18.00 uur: ontdek een nieuw stukje Nederland. In het zuidelijke IJsselmeer heeft Rijkswaterstaat samen...

Meer

Open tuinen Utrecht zomer 2020

Om het bezoek veilig te houden voor tuineigenaren en bezoekers hebben een formule bedacht. De komende periode is er steeds...

Meer

De groenste vereniging van Utrecht

Groei & Bloei afdeling Utrecht verbindt sinds 1874 mensen die tuinieren (én alles wat daarbij komt kijken) als hobby en interesse hebben. 

Naast je abonnement op het tijdschrift ben je automatisch lid van een afdeling bij jou in de buurt. In totaal hebben we zo’n 450 leden. Groei en Bloei afdeling Utrecht omvat naast de stad Utrecht ook een aantal omringende plaatsen: Vleuten, Harmelen, Woerden, Leidsche Rijn, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Bunnik.

Groei & Bloei Utrecht organiseert veel activiteiten zoals bloemschikken, excursies, workshops en lezingen. De meeste zijn gratis voor leden, en voor niet-leden zijn ze aantrekkelijk geprijsd.  

Meld je aan voor de  (gratis) maandelijkse digitale nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram om niets te missen! Onze leden ontvangen ook twee keer (voor- en najaar) per jaar een nieuwsbrief (najaar) per post. 

Op dit moment bestaat het bestuur uit 5 bestuursleden en de voorzittersfunctie is vacant. Neem gerust contact met ons op via info(at)utrecht.groei.nl.

Tien redenen om lid te worden!

Open Tuinen regio Utrecht zomer 2020

Nieuwe formule voor open tuinen (corona aangepast)

Wij hebben nagedacht over een manier voor bezoek open tuinen  die wel coronaproof is. En hebben een formule bedacht. Komende periode is er steeds 1 tuin te bezoeken. Je moet je wel tevoren aanmelden, dit is verplicht, en er wordt steeds, per tuin, een maximum aantal bezoekers vastgesteld.

Vr314-17Open tuin UtrechtBoerderijtuinHoutenmax 30
Do919-21Open tuin UtrechtVolkstuinencomplex VianenVianenmax 16
Za1112-17Open tuin UtrechtExperimentele tuinSchalkwijkmax 15
Wo1514-17Open tuin UtrechtWeelderige plantentuinMaarssenmax 12

Update corona 5 juni 2020

Nu Nederland heel voorzichtig weer wordt opengesteld zijn er gelukkig ook evenementen die wij weer kunnen doen, zij het wel in aangepaste versie. Wij zullen voorlopig overal wel een maximaal aantal bezoekers voor vermelden en aanmelden verplicht stellen. Maar wees vooral welkom!

Virtueel tuinen kijken 

Geniet mee van de verhalen van tuineigenaren die in video's vol passie vertellen over hun tuin! In voorjaar en zomer kun je bij heel veel Groei & Bloei-afdelingen open tuinen bezoeken met in juni het jaarlijkse Open tuinenweekend. Dit jaar loopt het anders, helaas. Sommige afdelingen stellen een beperkt aantal tuinen open, andere blijven dicht. Om iedereen toch te kunnen laten genieten van open tuinen zijn we het land in gegaan en hebben bij een aantal mooie tuinen over de heg mogen kijken. https://www.groei.nl/tuin/tuinreizen/groei-bloei-tuinen-gaan-virtueel-open-geniet-mee

Virtuele stadswandeling door Utrecht met Wim Vuik: “maf van plantjes”

Naar aanleiding van het verschijnen van de ”Stadsflora van de Lage Landen” is er een filmpje gemaakt over de wilde flora in de Utrechtse binnenstad. Wim Vuik neemt je mee langs de Utrechtse route uit het boek. De titel is ‘Maf van Plantjes’.

Tuinlog

06 Jul

Angela's tuin

Harde wind

05 Jul

Paul

Vergeten weelde…

Meer

Agenda

15 jul

Utrecht - Open tuinen Weelderige Plantentuin...

In 1983 verhuisden we door familieomstandigheden...

19 jul

Utrecht - Excursie De Marker Wadden

Ontdek het nieuwste stukje Nederland. 

Meer