Utrecht

GARDENISTA 2021

De eerstvolgende editie van het groene festival Gardenista staat op dit moment gepland voor september 2021 op de historische buitenplaats den Alerdinck. Wij blijven u op de hoogte houden van Gardenista 2021 via deze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de speciale GARDENISTA NIEUWSBRIEF met de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden.

Organisatie Festival Gardenista 2021 van start!

Het landelijk bestuur van KMTP/Groei & Bloei heeft besloten te starten met de voorbereidingen voor het unieke groene festival Gardenista in 2021. Het Festival vindt dit jaar plaats van 22 t/m 26 september . Bezoekers zijn in 2021 van harte welkom op het prachtige landgoed van de historische buitenplaats Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Zwolle.

Het werkterrein van Gardenista omvat de hele keten van liefhebbers tot professionals. Gardenista is hét festival in Nederland waar de hele groene keten samenkomt. Door in te spelen op maatschappelijke trends in de keten wil KMTP/Groei & Bloei jaarlijks een breed publiek trekken. Tijdens dit groenfestival wil Gardenista liefhebbers van tuinen, bloemen, natuur of groene lifestyle laten kennismaken met de beleving van tuinieren, bloemschikken, gezond eten en de passie voor groen in het algemeen.

Het Gardenista team bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die wel of niet actief zijn binnen de vereniging KMTP/Groei & Bloei. Het team organiseert op een informele manier hét groenfestival van Nederland dat bijna helemaal steunt op vrijwilligers. Het team bestaat uit een kernteam van 9 mensen die op hun beurt wordt bijgestaan door een klein team vrijwilligers met een specifieke taak.

Binnen het team Gardenista heeft ieder lid een eigen takenpakket waarvoor hij/zij verantwoordelijk is. Iedereen is gelijkwaardig aan elkaar en heeft de vrijheid de taken volgens eigen inzichten en conform het door Gardenista opgestelde taken- en verantwoordelijkhedenoverzicht in te vullen.

Na het afblazen van het Festival in 2020 heeft het team Gardenista niet stilgezeten en hebben zij de tijd genomen om te evalueren, een verbeterplan op te stellen en een begin te maken met het neerzetten van een goede basis voor een volgende editie. Nu het team Gardenista groen licht heeft om de organisatie op te starten, zijn wij op zoek naar nieuwe teamleden.

Gardenista 2021 is op zoek naar vrijwilligers die ons team willen komen versterken

Een aantal vertrouwde gezichten gaat dit jaar weer aan de slag om het groene festival te organiseren. Op Gardenista.nl/organisatie/#wiezijnwij kun je lezen wie dat zijn en wat onze visie en missie is.

Gardenista bloemschikken competitie 2021

meer dan een bloemschikkampioenschap!

Gardenista is hét groenfestival in Nederland met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, groenstyling, tuinen en cultuur. De opkomst tijdens het eerste festival in 2019 trok maar liefst 15.000 bezoekers aan, dus dat belooft wat voor de tweede editie. De bloemschikcompetitie vindt plaats op dinsdag 21 september.

Wie gaat de uitdaging aan?

Voor de amateurs en studenten wordt het dé competitie van bloemschikken, elkaar ontmoeten en creatieve inspiratie opdoen. In tegenstelling tot de professionals maken de studenten en amateurs hun arrangement op het tentoonstellingsterrein in een grote tent. Ze worden op dinsdagmorgen 21 september tussen 8:00 en 9:30 uur op historische buitenplaats ‘Den Aelderink’ verwacht. Na een gezamenlijke opening krijgen ze 2½ uur de tijd om een groots bloemwerk te maken dat geïnspireerd is op het thema Flowerfestival (studenten) en Foodfestival (amateurs). Daarna volgt er een middagprogramma bestaande uit leuke groenactiviteiten. Voor de inwendige mens zal gedurende de dag goed gezorgd worden middels het bieden van drinken en een versnapering in de tent en een lunchpakket na afloop van de wedstrijd. Rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met het bekend maken van de uitslagen. Ook geeft de jury een korte toelichting.

Op zondagmiddag 26 september vinden de finales plaats. De nummers 1, 2 en 3, uit elke categorie, strijden op het podium voor de nodige toeschouwers en onder toeziend oog van de vakjury. Pas dan weten we welke professionalstudent en amateur zich de Bloemstylisten van Gardenista 2021 mogen noemen. Zij krijgen een pagina groot artikel in het blad Groei&Bloei waarin zij hun vakmanschap en creativiteit laten zien!

Voor de professional is het hét podium om zich te profileren aan een breed publiek. Om de mogelijkheid tot deelname voor de professional te vergemakkelijken leveren zij hun arrangement geïnspireerd op het thema Songfestival aan op maandagavond 20 september. Tussen 19:00 en 21:00 uur krijgen zij 15 minuten de tijd voor het plaatsen en het afwerken van het arrangement. De jurering vindt op dinsdag plaats.

Op zondagmiddag 26 september vinden de finales plaats. De nummers 1, 2 en 3, uit elke categorie, strijden op het podium voor de nodige toeschouwers en onder toeziend oog van de vakjury. Pas dan weten we welke professional, student en amateur zich de Bloemstylisten van Gardenista 2021 mogen noemen. Zij krijgen een pagina groot artikel in het blad Groei&Bloei waarin zij hun vakmanschap en creativiteit laten zien!

Wat je nog meer moet weten!

Iedereen mag meedoen aan deze competitie. Het is een “open” competitie.

• In elke categorie kunnen 30 deelnemers meedoen. Deelnemers presenteren zich bij aanmelding voor de competitie met minimaal 2 en maximaal 5 foto’s van eerder eigen werk waar ze trots op zijn.

• Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september 2021 via de website van Gardenista.

www.gardenista.nl/bloemschikken. Hier staat alle belangrijke informatie.

• Het inschrijfgeld is voor studenten € 24,- en amateurs € 40,-. Voor de professionals € 65,- excl. BTW.

Heb je nog vragen mail dan naar: bloemschikken@gardenista.nl

Met vriendelijke groet,

Team Bloemschikken Gardenista