Activiteiten & Actueel

Lezing 'Een gezonde bodem'

Woensdag 12 juni (in de Nationale Tuinweek!) geeft hovenier Joost Hut (Baarn) een lezing over een gezonde bodem en het belang daarvan voor de tuinier.

Joost noemt zichzelf ‘authentiek hovenier’ en neemt in zijn tuinontwerpen de bodem als uitgangspunt. “Zonder een goede bodem kan ik geen goede tuin maken.”  De bodem is letterlijk het fundament onder elke tuin. Problemen waarmee je als tuinier te maken hebt, vinden vaak hun oorzaak in de bodem: is deze in balans? Waaraan zie je dat? Hoe hou je de bodem gezond? Wat kun je zelf doen om dat weer te herstellen? Als je planten kiest voor je tuin is het van belang om rekening te houden met de bodemgesteldheid (nat, droog, arm, rijk, zuur enz.). 

Tijdens de lezing legt Joost uit wat het belang van gezonde bodem is, hoe je de bodem gezond houdt en wat dit voor effect heeft voor de planten in je eigen (stads)tuin. Bij de keuze van geschikte planten, is het van belang om rekening te houden met de bodemgesteldheid en milieu-omstandigheden ter plekke. Dat kun je onder meer doen door te kijken naar de planten en (on- )kruiden die zich spontaan in de tuin vestigen, de zgn. indicatorplanten. Kortom: een mooi thema waarmee we als tuinier allemaal mee te maken hebben. En: neem je vragen over je eigen tuin mee! 

Voorpret? Nieuwsgierig? Lees hier verder over de ervaringen met het werk en de praktijk van Joost uit de Tuinspecial van Groei & Bloei.

Uit de nieuwsbrief van ATV de Pioniers (voorjaar 2018)  komt dit artikel over indicatorplanten

Kijk verder op de website van Joost Hut

 

 

Waar

Amateurtuindersvereniging De Hoge Weide (Papendorp)

Groenewoudsedijk 60

3528 BK  Utrecht

Wanneer

Woensdagavond  12 juni 2019  20.00 uur

Kosten

Gasten €5,-
Gratis voor:

 • leden Groei en Bloei
 • leden van onze samenwerkende volkstuinen

  • ATV De Hoge Weide
  • ATV Utrecht-Zuid
  • ATV Ons Genot
  • De Driehoek
  • Tuinenpark ons Buiten
  • Tuinenpark De Pioniers

Aanmelding

Aanmelden voor de lezing kan via utrecht.groei.nl

meer

Advertenties

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)