Algemene ledenvergadering

ALV 2019 en lezing als groen als gras

Op woensdag 27 maart (19.30) organiseert Groei en Bloei afdeling haar jaarlijkse ledenvergadering. Na de vergadering (20.00) is er een lezing: Groen als gras.

Groen als gras

Tijdens deze lezing gaat Robbert Laurent hier verder op in. Op de lezingen vertelt hij altijd: zet een leeg blikje op het grasveld zodra de slang wordt aangezet. Op het moment dat er anderhalf tot twee centimeter water in je blikje zit, is het goed.Als je langer sproeit, spoel je de voedingsstoffen weg en het water loopt het trottoir op. Meestal is sproeien twintig minuten tot een half uur voldoende. Hoe vaak er gesproeid moet worden?Laurent aarzelt , hij neigt om de dag. Maar het is geen wetenschap. Wie wil weten of zijn gras toe is aan water kan de voetstappentest doen. Blijven de voetstappen lang zichtbaar dan staat het gras onder stress. Normaal moeten de sprieten snel weer rechtop staan. Een andere optie en die klinkt misschien heel gek, gewoon geen water geven. Zeker, dan krijg je een geel gazon. Maar dat komt weer goed (al moet je er zo min mogelijk op lopen).Later eventueel een beetje bijzaaien.

Natuur en Milieucentrum Houten
Keercamp 13
3992 RV   Houten.

Aanmelden voor de ALV en de lezing kan via utrecht.groei