Lezing permacultuur

Permacultuur moestuin

In deze lezing vertelt Vera Greutink hoe je door permacultuur in de moestuin toe te passen met minder werk toch mooie oogsten kunt halen en tegelijkertijd bijdragen aan de gezondheid van de bodem. Ze licht de drie belangrijkste principes van permacultuur tuinieren toe: rust voor de bodem (niet spitten), de bodem beschermen door te mulchen en diversiteit. Ook geeft ze een aantal voorbeelden van mooie en productieve groente-polyculturen, waarin vele groentes met elkaar gecombineerd worden zodat plaagdieren in de war raken en ziektes zich niet snel verspreiden.

Vera Greutink is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur.  Ze schrijft onder andere voor Groei & Bloei, Tuinseizoen, De Tuin op Tafel en Permaculture Magazine (Engels). Haar eerste boek 'Tuin smakelijk!' over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015. Voor meer informatie zie: www.tuinsmakelijk.nl

ATV De Driehoek
Winklerlaan 151

Bij de bocht van de Winklerlaan is een geasfalteerd pad langs de wei en stal van het Lachende Paard. Dit is de oprit naar De Driehoek. Zie de kaart van Google. Op deze kaart staat als straatnaam Kouwerplantsoen; dat is een foutje. Op de plattegrond vindt u de individuele tuinen en het verenigingsgebouw, het Pannendak.

Dinsdagavond 16 april 20.00.

Kosten

Gratis voor leden van Groei & Bloei en aangesloten volkstuinen, andere belangstellenden 4,00

Aanmelden voor de lezing kan via utrecht.groei.nl

Mar