Activiteiten & Actueel

Oostbroeklezing en excursie: Winterherkenning van bomen en struiken in bos en veld

Wie geïnteresseerd is in bomen en struiken kan 's winters zijn hart ophalen. Niet direct een voor de hand liggende redenering maar wel één die hout snijdt. Juist in deze tijd tonen bomen en struiken kenmerken die in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk zijn waar te nemen omdat al het blad veel dingen verhult.

Veel bomen en struiken zijn aan een simpel takje met een paar knoppen eraan al op naam te brengen. Ook kenmerken van de kroon, takken en knoppen zijn onderscheidend. Je moet dan wel weten waar je op moet letten.

René Wassenberg van IVN helpt daarbij. Aan de hand van een presentatie en levend materiaal laat hij zien waaraan je loof-en naaldbomen kunt herkennen. Interessant én handig voor iedereen die beheerswerkzaamheden uitvoert in de winter. 

De lezing vindt plaats op 17 januari van 19:30 tot 21:30.

Waar

Landgoed Oostbroek

Bunnikseweg 39

3732 HV De Bilt

Nederland

Wanneer

Lezing: Donderdagavond 17 januari 19.30 t/m 21.30.
Excursie: Zaterdagochtend 19 januari 9:30 t/m 11.30

Kosten

Gratis

Aanmelding

Aanmelden voor de lezing kan via IVN.nl. Maximaal 60 personen.
Aanmelden voor de excursie via dit formulier.

Extra: Excursie Winterherkenning van bomen en struiken op 19 januari 

Wilt u nog meer leren over de natuur en houdt u ervan om in de buitenlucht te genieten van wat de natuur te bieden heeft. Volg dan deze extra excursie. Let op, maximaal 20 deelnemers!

Natuurgidsen van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn laten u zien hoe u in de winter loof- en naaldbomen, die u tegenkomt in bos en veld, kunt herkennen. Weet u bijvoorbeeld dat de knoppen al vanaf de herfst aan de takken zitten? Weet u dat elke boom- of struiksoort een eigen herkenbare vorm heeft? Weet u dat er ook eetbare knoppen bestaan? Dit en nog veel meer zult u dan horen. Na deze excursie wordt een winterwandeling nog leuker! De locatie van de excursie wordt op de avond van de lezing (17 januari) bekendgemaakt.

De excursie vindt plaats op 19 januari van 9:30 tot 11:30. Apart aanmelden via dit formulier.

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST