Bekijk online
Afdeling  Utrecht
Nieuwsbrief december 2018

Beste tuinvrienden en -vriendinnen,

Dit is al weer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2018. Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar ik vind het heel snel gaan, alweer een jaar voorbij. 

Als het goed is hebben de leden de papieren nieuwsbrief in de brievenbus gekregen, deze is ook te lezen op utrecht.groei.nl. Er staat veel in, ook de activiteiten voor het komende half jaar. Wij hebben geprobeerd een gevarieerd programma te bieden. Heeft u suggesties voor de rest van 2019 laat het ons weten. 

In de papieren nieuwsbrief staat ook een stukje in over Gardenista, een nieuwe tuinshow op het Landgoed Ophemert. Er worden nog vrijwilligers gevraagd om het Landgoed op orde te krijgen. Zelf ga ik helpen 15 december a.s. mocht er iemand mee willen rijden, dat kan. Mijn tel. nr. is 0348-441986 of 06-18409697

Een hartelijke tuingroet van Reiny Reijmerink (vice voorzitter)

Quote van de maand

Met al dat blad hoeft het doek nog niet te vallen

Uit "Tuinwijsheden door Ben van Ooijen"

Tuindag Landgoed Ophemert

Zaterdag 15 december, vanaf 10.00 uur, vindt de volgende Tuindag plaats. De hele tuin wordt dan onder handen genomen, inclusief de moestuin. Eigenaar Arthur van Dedem heeft een lijst opgesteld met diverse werkzaamheden.

Vind je het leuk om mee te helpen?
Meld je dan snel aan bij Alexandra van Dedem (
kasteelophemert@gmail.com). Het is leuk, het is nuttig, het is gezellig, en -- niet onbelangrijk -- de vrijwilligers worden tijdens de Tuindagen UITSTEKEND verzorgd door Arthur en Alexandra!

Na 15 december zijn er nog 5 datums gepland voor de Tuindagen. Ook hiervoor kan je je nog opgeven:   12 Januari,  16 februari,  9 maart,  13 april,  4 mei.

www.Gardenista.nl 

Kerstbloemschikken

Op dinsdag 18 december 20.00 in Harmelen gaan we een kerststuk maken.

De basis voor dit kerststuk is een schijf hout met een frame van rechtop staande takken. Hiertussen verwerken we kerstgroen, verschillende soorten mos, een snoer lampjes en natuurlijk kerstballen.
Als u bij het opgeven door geeft of u een rode, zilveren of een goudkleurige variant wil maken, zorgen wij dat de juiste materialen voor u klaar liggen. U hoeft alleen een scherp mesje en een bloemenschaar mee te nemen.

Vul dit formulier in op de website van Groei en Bloei Utrecht en u ontvangt een bevestiging.

Leden: 22,50 euro Gasten: 27,50 euro

Freestyle Bloemschikken 

Uiteraard kunt ook meedoen aan het freestyle bloemschikken onder begeleiding van Merel Dorssers. Elke eerste dinsdag van de maand (19.30) in De Meern (4 december).

Actie voor (nieuwe) leden: Vogelvoederdruppel

In verband met de grote vraag naar de vogelvoederdruppel, is de groene niet meer leverbaar. De witte versie is nog wel beschikbaar. 

In de periode van 1 november t/m 24 december krijgen nieuwe leden die zich via de afdelingen aanmelden: 

  • het november/decembernummer van 2018
  • een leuke vogelvoeder'druppel' (het voer blijft er droog in) ter waarde van € 27,99
  • 20 euro korting op het lidmaatschap van 2019, dus u betaald slechts € 49,95 tot het einde van het jaar 2019   

Speciaal voor leden is deze leuke vogelvoeder'druppel' te bestellen voor € 15,- (Normale prijs € 27,99). 

Stuur een mail voor 25 december naar info@utrecht.groei.nl met vermelding naam, adres, telefoonnummer of bel Helma Koot  06 10520984. Help de vogels de winter door

AVG

Ook G&B Utrecht is voorbereid op de Privacy wet. Via groei.nl kunt u ons Privacy Statement lezen.

Informatie