Nieuwsbrief juli 2018

Beste tuinvrienden en -vriendinnen,

Wat een weertje de laatste tijd, maar water is erg hard nodig. Met leidingwater wordt de grond ontzettend hard. Het drinkwater is eigenlijk nodig voor andere doeleinden. Bij ons in de groentetuin doen alleen de bonen en de tomaten het goed. Kunnen ook toe met weinig water. Verder is het hopeloos. Ook de agrarische sector zit met smart te wachten op regen. De kampeerder en zonaanbidders denken er anders over. Gelukkig hebben we daar geen invloed op.

Maar nu even wat anders. Zoals jullie hebben kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief is onze voorzitter Christian gestopt. Wij zoeken een nieuwe voorzitter. Ik ben dan wel vice-voorzitter, maar ambieer geen voorzitterschap. Niet omdat ik het niet wil, maar ik heb nog meer bezigheden in het vrijwilligersgebeuren. Dus het wordt mij te veel.

Ge├»nteresseerden kunnen mij bellen en een vergadering bijwonen, zodat je ons kan leren kennen. Wij wachten met spanning de reacties af.

Een hartelijke tuingroet van Reiny Reijmerink (vice-voorzitter)

Quote van de maand

"Een echte tuinliefhebber is net onkruid....niet uit de tuin weg te krijgen."

Excursies

Excursie tuinpad Rijneveld

Zaterdag 25 augustus gaan we het tuinpad Rijneveld op in Boskoop. We starten om 10.00 uur bij kwekerij Esveld.

Deelname gratis voor leden en niet-leden betalen 5 euro contant ter plekke.

Groen leesvoer

Beste groen - en bloemliefhebber,

Wel erg vreemd nu te schrijven en geen voorzitter of bestuurslid meer te zijn. Er is een tijd voor het komen en een tijd van gaan. Gelukkig hebben we deze momenten nog met elkaar. Ik heb weer een interessante en informatieve  voor u op een rij gezet.

Neem hier een kijkje: utrecht.groei.nl.

Tuinkalender

We hebben eindelijk prachtig weer maar net iets te veel van het goede denk ik. De zon blakend en het groene gras wordt geel, laten we zo veel mogelijk genieten, ook al is het droog. Voor we het weten regent het weer en verlangen we terug naar de brandende zon.

Lees op utrecht.groei.nl wat we kunnen doen in de tuin op het ogenblik.

Groetjes Christian en een fijn weekend.

Bloemschikken

Herfstbloemschikken 24 september De Meern

"Herfstbloemstuk in een frame" Dit langwerpige bloemstuk is een echte eye-catcher. Als een schilderij wordt het omlijst door een frame. Het frame wordt gemaakt door een vorm te snijden uit polystyreen en deze te bekleden met blad. In het midden van deze lijst steken we diverse soorten herfstige bloemen en bessen. (omdat we werken met dagverse producten, kunnen de gebruikte bloemen afwijken van het voorbeeld)

Aanmelden kan via utrecht.groei.nl.