Bekijk online
Afdeling  Utrecht
Nationale Tuinweek 2018

Beste tuinvrienden en -vriendinnen,

De natuur was de afgelopen dagen aardig in de war. De vele heftige regen- en hagelbuien plus windvlagen hebben flink huis gehouden in de tuin. Als je net iets gezaaid hebt, is het te hopen dat er nog iets van wordt teruggevonden. Straks staat de vakantie staat voor de deur, alles komt een beetje tot rust. De tuin kan niet alleen worden gelaten, zeker de groentetuin niet. 

Deze nieuwsbrief staat helemaal in het teken van de Nationale Tuinweek 2018 (9 t/m 17 juni), met als thema 'Moestuinieren: eten uit eigen tuin'. In Utrecht worden in dat kader de volgende activiteiten georganiseerd. Je leest verderop meer.

Quote van de maand

"Met een tuin naar eigen idee en wens bent u het dichtst bij een paradijs op aarde."

uit "Tuinwijsheden" door Ben van Ooijen

Lezingen

Oostbroeklezing: Franse tijd en Utrechts Landschap 29 mei De Bilt 

Tijdens de presentatie zal gestreefd worden naar vrijheid, gelijkheid en broederschap,  en zal op muzikale wijze aandacht worden besteed aan een periode uit onze geschiedenis die juist in de provincie Utrecht

Afscheidswoord voorzitter

Beste Leden,

Na vier jaar voorzitter te zijn geweest heb ik besloten dat het moment aangebroken is om te stoppen en het stokje over te dragen en verantwoordelijkheden bij neer te leggen bij nieuwe mensen.

Na de laatste ALV en het versturen van de hard kopie nieuwsbrief vond ik dat nu het juiste moment was. Zo kan het huidige bestuur in alle rust gaan beslissen hoe ze de vacature willen gaan invullen. Ik ben niet helemaal van het toneel verdwenen hoor, ik  heb veel vrijwilligers werk nog te doen en ik heb een nieuwe baan. Ik heb dus zo aanzienlijk minder tijd en ik moet keuzes maken. 

Wel heb ik met het huidige bestuur afgesproken dat ik de rubrieken groen leesvoer en de tuinkalender in deze nieuwsbrief zal blijven verzorgen. Vergeef me dat het deze maand niet gelukt is, op 52 jaar leeftijd is een nieuwe baan wat zwaarder dan wat ik verwacht had, maar wel enig.

Volgende maand krijgen jullie beide rubrieken van mij wel weer te lezen.

Groetjes Christian (ex) voorzitter.

Informatie