Activiteiten & Actueel

De Pullenhof: steeds in beweging

Molenpad 5, Schalkwijk. Open op zondag 17 juni. Volg de borden richting ‘Sportpark Blokhoven’ (Kloostergaarde). Ga de sporthal voorbij. Aan het eind van de smalle weg (de voetbalvelden rechts) ligt links De Pullenhof (turkoois schilderwerk). Parkeer in de berm langs de voetbalvelden. Stel uw navigatie niet in op het Molenpad, je loopt dan vast op een doodlopend weggetje. ____________________________________________________________________________

De Pullenhof is een tuin van ruim 4000 m2 in Schalkwijk, doorsneden door de eeuwenoude  Blokhovense Voorvliet. Sinds januari 1994 wonen Matthé en Helma Sjamaar op deze prachtige plek waar zij hun liefde voor groen, groei en schoonheid naar hartelust botvieren. 

Lekker zitten in de tuin en rustig genieten? Dat komt zelden voor: er is altijd wel iets dat aandacht of inspanning vraagt. Het basisontwerp voor de tuin is in 1994 gemaakt door Henk Gerritsen. Er zijn in de loop der jaren verschillende aanpassingen gedaan: een tuin is immers geen statisch iets maar ontwikkelt zich voortdurend. Zo zijn in samenwerking met  tuin-ontwerpster Carrie Preston (Studio TOOP) verschillende borders opnieuw ingericht met als thema ‘Maanlicht’ en ‘Onweer’. De Pullenhof biedt verder sinds een aantal jaren plaats aan een insectendorp van Bastiaan Meijer.

Naast het woonhuis (met een rieten dak) staan op het terrein ook een houten schuur en een voormalig poldergemaal. De naam ‘Pullenhof’ komt van de uilen die hier vaak zitten. Jonge uilen worden ‘pul’ genoemd. Al jaren herbergt De Pullenhof in samenwerking met Stone (Steenuilen Overleg Nederland) een aantal nestkasten voor verschillende soorten uilen. Naast de steenuil zijn ook de kerkuil en de ransuil regelmatig te zien en te horen.

Lees meer over de Pullenhof in hun blog met tuinavonturen en -ervaringen.

meer

 

 

 

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)