Activiteiten & Actueel

Een (1500 m2) grote verrassing in Schalkwijk

Provinciale Weg 15, Schalkwijk. Open op zondag 17 juni. Komend vanuit Houten aan het begin van Schalkwijk aan de linkerkant. Parkeren: langs de provinciale weg, zoveel mogelijk in de berm.

___________________________________________________________________

Begin jaren ‘70 begonnen Joop en Til van der Velden aan de Provinciale Weg 15 (Schalkwijk) met de tuin achter het huis, die toen nog bescheiden van omvang was. In de loop der jaren konden ze de tuin een paar keer met een stuk grond uitbreiden. Nu meet de tuin zo’n 1500 vierkante meter. 

 

Pas toen de kinderen groot waren is begonnen met zoals de tuin er nu uitziet. Meteen achter het huis is een lange pergola, waar in het voorjaar de blauwe regen prachtig bloeit.

Doorlopend is het heel verrassend wat je ziet. Een grote vijver, een perk met rozen, een border met hortensia’s, een grote rode beuk als blikvanger, hortensia’s Annabelle, een groot rond gazon met veel vaste planten eromheen (hosta’s, vrouwenmantel, schoenlappersplanten, heuchera, sedums, blauwe geraniums).

Overal zijn leuke hoekjes met zitjes, met keramiek, door Til gemaakt, verder zijn er verschillende poorten en andere bouwsels van de hand van Joop. Voelt de natuurlijke aanleg van de tuin al prettig, het vergezicht over de landerijen is geweldig. In de winter zien de bewoners de schepen van het Amsterdam-Rijnkanaal door het landschap schuiven, in de zomer beneemt de begroeiing het zicht daarop. Wie verwacht er aan de doorgaande weg zo’n heerlijke plek!

meer

 

 

 

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)