Genieten rond de Antoniahoeve

Overeind 84, Schalkwijk. Open op zondag 17 juni. Het Overeind ligt parallel aan de provinciale weg. Kom je met de auto, rij dan eerst de Prov. Weg helemaal uit en ga aan het eind, bij het bushokje, 180 graden het Overeind op. Parkeren: op het erf

Als je het ruime erf van de Antoniahoeve aan het Overeind langs de Schalkwijkse Wetering oploopt, kom je langs de theetuin van Marianne van Bennekom.

Je kunt heerlijk zitten onder de catalpa’s achter de vijver. De vakken zijn beplant met lavendel, er zijn een aantal mooie borders. Er is een strakke vijver met een waterval. In grote halve wijnvaten van de vijvertuin zijn hortensia’s en eenjarigen ingeplant, de andere vakken zijn gevuld met o.a. hortensias, diverse alliums en kattestaart. Ook is er een nieuw hoekje met een druif, citroenboompje en een vijgenboompje. Met de verbouwing van de boerderij zijn diverse hagen aangeplant.

Er staan veel hortensia’s, er is een groot gazon en er zijn buxusvakken met gevarieerde beplanting. Twee catalpa’s markeren de voordeur. In een apart stuk van de tuin staan grote bakken met kruiden en er is een stukje met bessenstruiken. Elk jaar weer verandert er wel iets in de tuin. Dit jaar is de beplanting van de voortuin en de zijtuin aangepast met andere beplanting aan de rest van de tuin.

In de theetuin kun je genieten van heerlijke hartige en zoete taarten, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van streekproducten en groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Van de diverse soorten munt wordt heerlijke muntthee gezet

Tijdens de Open Tuindag kunnen de gasten kiezen uit allerlei lekkers en dit nuttigen met een verse pot thee of een kop koffie ergens op een van de vele zitjes in de tuin.

Code rood: slakken
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)