Activiteiten & Actueel

Een grassentuin en nog veel meer

Tuin van Marijke Prins, Wickenburghseweg 94, ’t Goy (bij het begin van het Oude Goyse Dorp). Open zondag 17 juni. Parkeren in de berm.

_____________________________________________________________________________

Twee verschillende tuinen heeft Marijke Prins: achter de beukenhaag wuiven in de voortuin verschillende grassen, die straks in de herfst heerlijk verkleuren te midden van een aantal daglelies in strak vormgegeven vakken. Achter het huis ontvouwt zich een grote tuin met kleurrijke borders, een vijver en een majestueuze oude reus.

De oude appelboom is een van de vele blikvangers in de tuin: het is een 90-jarige Gravensteiner, een inmiddels zeldzaam ras. Met zijn brede kroon schermt hij de met hosta’s, varens en geraniums omzoomde vijver af tegen de zon.

In de hoek van de tuin leven een aantal Wyandotters in een vrijeuitloopkippenren. De tuin grenst met een brede takkenril aan het eind aan de boomgaard erachter. De wilde kers staat er middenin en biedt de vele vogels in de zomer een rijkgevuld menu.

De  tuin grenst aan die van Nelly Bruin, die deze dag ook open is. Marijke is tuinontwerpster en dat komt terug in haar keuzes voor in de borders: voorjaars- en zomerbollen te midden van een keur aan vaste planten, en enkele struiken als vaste ankerpunten.

Marijke laat dit weekend ook een aantal van haar schilderijen zien. Ze is tevens eigenaar van tuinontwerpbureau buitenMooi

meer

 

 

 

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)