Activiteiten & Actueel

Een heel jaar kleur temidden van de boomgaard

Tuin van Nelly Bruin, Wickenburghseweg 94, ’t Goy (bij het begin van het Oude Goyse Dorp). Open op zondag 17 juni. Parkeren in de berm.

__________________________________________________________________________________

De tuin van Nelly de Bruijn bestaat uit een royaal gazon, omzoomd door grote en rijk gevulde borders. Dichtbij het huis is een kruidenhoek. Ze kijkt uit op de boomgaard.

Ze streeft er naar het hele jaar door bloeiende planten in haar tuin te hebben. De borders zijn een en al afwisseling, waarin veel te ontdekken is: een trompetboom, een dieprode vlinderstruik die tijdens de bloei massa's vlinders trekt, naast verschillende vaste planten. Er is een hortensiahoek waar het in de zomer een en al kleur is. Bijzonder is de chocoladekleurige soort. Twee perenbomen en een kleine walnoot zorgen voor de hoogte. Haar tuin grenst aan die van Marijke Prins, ook deelnemer aan de Open Tuinendag.  

Nelly verhuisde een aantal jaren geleden van ’t Goy naar deze nieuwe plek. Er moest eerst ruimte en licht komen in de tuin die vol stond met waaibomen en struiken. Het is een tuin die ruimte ademt en nog steeds in ontwikkeling is, mede dankzij jaarlijks nieuwe aanplant en vele stekjes. Aan de zijkant is nog een gedempte sloot te herkennen die vroeger langs het huis liep.

Vanaf het terras (én de woonkamer) geniet ze van het schitterende uitzicht. Nelly :‘Eigenlijk ben ik elke dag op vakantie’.

meer

 

 

 

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)