Activiteiten & Actueel

Vijver en rotstuin in Houten-Noord

Tuin van Dinie en Eelke Posthumus, Kievitweide 30, Houten.

Open op zondag 17 juni. Bereikbaarheid: toegang tot de achtertuin via de garage. 

_____________________________________________________________________________________

De voortuin bij dit huis is een rotstuin met lavasteen. Hierin bloeit van alles, vooral in het voorjaar, maar ook in juni valt hier genoeg te ontdekken wanneer je dichterbij kijkt. Wanneer je door de garage naar de achtertuin loopt valt meteen de grote vijver op, die diagonaal in de tuin ligt. Deze lijnen geven veel ruimte.

 

Het ontwerp voor deze tuin is al in 1994 gemaakt, en daarna door Dinie en Eelke zelf aangelegd. In 2014-2015 is de tuin gerenoveerd, waarbij vijver en de basis van het ontwerp behouden zijn. De coniferenhagen zijn vervangen door schuttingen, de terrassen en het diagonale vlonderpad zijn opnieuw aangelegd en er is een nieuw beplantingsplan gemaakt. Hierin zijn verschillende planten hergebruikt, maar er was ook ruimte voor nieuwe planten. Gekozen is voor vele bladvormen en voor planten die op verschillende tijden in het jaar bloeien.

 De vijver is in 1997 aangelegd en hierbij is bewust gekozen voor een vijver zonder vissen. Vissen maken een goed evenwicht in een vijver lastiger en ze trekken veel aandacht naar zich toe. In een vijver zonder vissen zie je veel meer onderwaterleven: in deze kraakheldere vijver heel veel salamanders en (bruine) kikkers. Kortom, een tuin die een bezoek zeker waard is!

Let op: door de vijver is deze tuin ook voor kinderen interessant, houd deze echter wel zelf goed in de gaten.

meer

 

 

 

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)