Activiteiten & Actueel

Water én een natuurgebied

Tuin-met-uitzicht van Laura Vredendaal, Rendiermos 1, 3994 LE Houten. Open op zondag 17 juni.  

_______________________________________________________________________________________ 

Van harte welkom aan de Rendiermos! De omgeving is genieten: direct aan de Rietplas met alle kleuren van het riet wisselend in elk seizoen, grenzend aan een bomenpartij waar grote zwermen vogels in de schemering bij elkaar komen. Natuurlijk ook de beschermde kikkerpoel van Houten (een natuurgebiedje). Op de zomeravonden vast en zeker kikkergekwaak.

Iets anders: het klepperen van de ooievaars! Verleden jaar is een echtpaar dichtbij neergestreken en ook dit jaar teruggekomen. De combinatie van dit allemaal samen maakt voor mij het wonen hier een belevenis.

Het wordt nog uitdagender als je een aangrenzend stuk gemeentegrond adopteert. Dit was helemaal dichtgegroeid met riet. Na hard werken is het nu een open stuk met veelal wilde planten, goed voor vlinders en bijen. Door de openheid (nu zo’n twee jaar in beheer) merk je resultaten: meer vogels, meer bloemen, wilde bloemen die zich natuurlijk ook uitzaaien naar mijn eigen tuin, welke niet geheel omsloten is, zodat de omgeving onderdeel is van de tuin.

Er is een simpele basis in mijn tuin van groenblijvende Magnolia’s en Eucalpytus. Elk jaar maak ik combinaties, zowel met vaste planten, eenjarigen of siergroente. Felle kleuren mogen van mij. Nu dus de toevoeging van wilde planten die eigenwijs op de meest onverwachte plekken opkomen. En vooruit, soms mogen ze daar blijven staan. Net hoe mijn tuinpet staat!

Tot ziens op de 17e juni! / Laura Vredendaal

Naar boven

meer

 

 

 

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)