Activiteiten & Actueel

Cottagetuin aan het Molenland

Waar: Molenland 24, Houten. Open op zondag 17 juni. Er zijn 2 ingangen aan het Molenland 24. Parkeren: niet naast het huis, maar op het Stedenland aan de overkant.

________________________________________________________________________________

De tuin van  Peter en Magda Funneman hoort bij een woonboerderij van rond 1850, die vóór de uitbreiding van Houten-vinex aan de Molendijk lag. De 1800 m2 grote cottagetuin ligt rond het huis en is door paden en doorkijkjes verbonden.

Rond het erf, de centrale ruimte, staan verschillende gebouwen, waaronder een oude hooiberg, melkhuisje en garage. De oude garage is verlaagd en voorzien van een Noors grasdak.

Er is veel gebruik gemaakt van oude bakstenen en andere oude materialen, die vrijkwamen bij de verbouwing van het woonhuis. Hiervan zijn onder andere stapelmuurtjes gemaakt en de brug die de centrale vijver verbindt met de natuurlijke vijver achter in de tuin. 

Rond het huis zijn borders op kleur, hoogstamfruitbomen en hagen van beuk en liguster. In de voortuin staan een aantal inmiddels forse buxuswolken. De tuin bestaat uit een zuidhelling met zowel inheemse als prairieplanten. 

Er is een houtwal met o.a. hondsroos, vlier en wilde appel. Wat voorheen de inheemse bloemenweide was is nu gras met wilde plantjes, omzoomd met borders.

meer

 

 

 

17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)