Groentips & Groeninfo

Tuinkalender

Sommige hebben een kleine, grote tuin, een schitterend balkon of een volkstuin. Er zijn altijd dingen die gedaan moeten worden en vandaar dit overzicht.

Hieronder staat per maand in de tuin gedaan kan worden. Niets zal perfect zijn natuurlijk, want het weerbericht van Moeder Natuur zijn echter niet altijd te voorspellen. Soms is ze zelf helemaal in de war. Hoe dan ook, Groei en Bloei Utrecht gaat haar best doen om jullie, onze leden, te informeren. Ontbreekt er iets? Stuur een mail.

April

  1. Plant van de Week neem echt een kijkje. De planten zijn wel grotendeels gekoppeld aan de maand of seizoen van het jaar. 
  2. Een boel van wat gedaan moet worden is al hier te vinden op de tuinkalender van Groei en Bloei. Ik vind het prima om jullie dit iedere maand onder de aandacht te brengen. Hier zijn de volgende onderwerpen te vinden: struiken verplanten, voor wie het vergeten heeft: schaar in de klimop, altijd verse sla!, waardevolle bladplanten en hoe staat het met de vijver? 
  3. Het gazon, kijk of er zieke plekken zijn.  Het moet zo zo gemaaid worden. Geef het nu de benodigde aandacht om de rest van het jaar plezier te hebben. Kijk hier van handige tips. 
  4. Vergeet niet je oranjerie planten. Kijk voor de beste tips bij de kuipplantenvereniging
  5. Denk aan bemesting, maar niet alles bemesten. Wat goed groeit heeft het niet nodig. Hou de evenwicht in je tuin. Je bespaart ook een boel geld door zorgvuldig te werk te gaan. Kijk eerst: welke plant heeft een extra beetje hulp nodig? Kijk op de volgende pagina: VTWonen, ze hebben een aantal handige overzichten. 
  6. Vergeet ook niet je rozen te snoeien. Ik heb hier een hele goede link om te lezen. Heb je twijfels dan stuur me een foto met je mobiel.. ik hulp je graag. 06.84803219 Christian. Niet tot de grond afknippen en das pas om advies vragen. Ik kan de takken niet terugplakken.