Groentips & Groeninfo

Tuinkalender

Hallo lieve tuinleden,

We hebben een sprankelend nieuw jaar voor de boeg en ik hoop dat het iedereen gelukt is dat veilig in te luiden. 2018 heeft heel veel moois in petto. Op www.groei.nl kun je zien wat je in januari in de tuin aandacht verdient.

Denk wat extra aan het volgende: 

  1. Vaak wordt gezegd: 'januari is een perfecte maand om te gaan snoeien". Dit geldt niet voor alle planten. Ik ga wel mijn buurvrouw bijvoorbeeld helpen om haar oude appelboom vitaal te krijgen voor de lente. In de blog van de Boomdokter wordt precies uitgelegd wat je wel en wat je niet moet snoeien. 
  2. Maak nu je vogelnestkastjes schoon dan is alles klaar voor het voorjaar
  3. Bestrooi je gazon met kalk. De blog van Tuin en Gras legt uit hoe het moet.
  4. Controleer de kuipplanten.
  5. In de vorige nieuwsbrief stond deze tip ook. Maak nu foto's van je tuin en schrijf er bij wat er in staat, zo krijg je een goed overzicht waar er nog ruimte is.  
  6. Vergeet ook niet af en toe je Helleborus Orientalis te bekijken. Die van mij hebben al knoppen, die magisch uit te grond aan het komen zijn en waarschijnlijk staan ze midden februari al te bloeien. Kijk op Double-Ellen naar hun schoonheid. Op 24 februari organiseert Groei & Bloei Utrecht een excursie naar kwekerij De Nachtvlinder, deze kweker wordt in het bijzonder genoemd in Double-Ellen". Kom je met ons mee?

Veel succes!

Christian Naethuys, voorzitter Groei en Bloei Utrecht
Ps. ik heb de hoveniersopleiding gevolgd, dus heb je nog vragen stuur een e-mail of bel 06-84803219 of kijk op www.simpeltuinieren.nl Ik help je graag!