Nieuwsbrief april 2018

Beste tuinvrienden,

Het weer is de afgelopen tijd zeer wisselvallig. Er zijn diverse gezegden over het weer. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Dat klopte de afgelopen tijd heel goed. Op het moment van het typen voor dit stukje, zijn de weersverwachtingen voor het weekend misschien wel 20 graden.

Ik hoorde vandaag op de radio, iemand ging het weekend weg en nam korte broek en t-shirt mee. In de tuin kun je al goed zien dat alles al probeert uit te lopen. Wij hebben een bijenkas en als de temperatuur het toelaat dan komen ze naar buiten. Afgelopen week was ik vlak bij de kas, in de border aan het werk en de bijen waren niet zo vriendelijk. Meteen zat er al 1 in mijn haren. In de avond ben ik daar verder gegaan, de bijen gaan bijtijds naar bed als het kouder wordt.De tuincentra maken ook veel reclame voor perkgoed. Iedereen krijgt de kriebels in het voorjaar. Lekker naar buiten. Vitamine D is goed voor iedereen.

Een algemene opmerking. Onze lezingen worden met veel liefde georganiseerd en ondanks alle aanmeldingen kan de opkomst nog beter. Wie heeft een goed om de lezingen aantrekkelijker te maken?

Een hartelijke tuingroet namens ons bestuur Reiny Reijmerink.

Ps. Kijk voor het volledige overzicht, alle gedetailleerde info en aanmelden op www.utrecht.groei.nl. Of wilt u ons helpen? Stuur dan een e-mail

Quote van de maand

Er bestaat geen zaai-instructie voor heilige boontjes.

Bron: "Tuinwijsheden", Ben van Ooijen (Tuinen van Appeltern).

Lezingen

ALV en lezing Agapanthus

Op 10 april a.s. is om 19.30 uur ALV voor leden. Een belangrijke vergadering i.v.m. o.a. aanpassingen in de notulen, zeker m.b.t. het versturen van uitnodigingen voor de ALV, voortaan digitaal, mits als het wordt goedgekeurd.

Om 20.00 uur Piet Panthus, dé kenner van de Agapanthus. Hij is een goede verteller! Het belooft een inspirerende avond te worden met veel informatie, wat wel of niet te doen met de Agapanthus.

Oostbroeklezing

Een bijzondere samenwerking van meerdere groen organisaties. Lees alles hierover in onze hardkopie nieuwsbrief. Let op: het is heel snel vol...meld je direct aan als je er naar toe wilt. Op 24 april is er een lezing over verticaal tuinieren.

Excursies

Excursie naar Van Tubergen en Wico planten Heemstede en Museum De Zwarte Tulp Lisse

Op zondag 22 april worden we ontvangen met koffie en krijgen we een rondleiding op het bedrijf met alles over (zomer) bloembollen en de duurzame vaste planten van Cor Bras. Tevens zijn er bloembollen te koop. Daarna gaan we naar museum de Zwarte Tulp in Lisse. Daar is naast de vaste collectie tot eind april een tentoonstelling 'naar de bollen' met bollenveld schilderijen van Anton L. Koster. Aanmelden

Bloemschikken

Freestyle bloemschikken

Op dinsdagavond 1 mei kunt weer deelnemen aan free style bloemschikken. Op 3 april hebben ze een aantal prachtige bloemstukken gemaakt, kijk  in het fotoalbum op onze website. Aanmelden voor Free Style kan natuurlijk ook.

Groen leesvoer

Beste groen - en bloemliefhebber,

Zoals jullie nu door mij te weten gekomen zijn: ongeveer 1872 zijn we van start gegaan met het overdragen van informatie aangaande alles wat groeit, bloeit en daaromtrent iets ermee te maken heeft. Nu heb ik wat extra neer gezet over o.a. volkstuinparken. Het kost maar tien seconden, neem de tijd via utrecht.groei.nl.

Voorjaarsnieuwsbrief 2018!

Tweemaal per jaar brengt Groei en Bloei afdeling Utrecht een 'gewone' nieuwsbrief uit. Deze wordt met veel aandacht gemaakt door Lia Kuijl. De voorjaarseditie is net bij al onze leden bezorgd. Wij willen u deze prachtige editie graag onder de aandacht brengen.

Tuinkalender

Een kleine of een grote tuin, adembenemende balkon of een volkstuin in een tuinenpark, we werken allemaal met veel liefde hierin. Voor de meeste van ons zijn het dingen waar we zelfs op uitkijken. Ik ga bijvoorbeeld met de omwonenden in mijn straat de boomspiegels opvrolijken komende week. Ik heb er zo veel zin. We gaan per spiegel 1 Rose 'Eyes for You' kopen ". Ik vind ze schitterend.  Rondom de volgende planten, en boel speciaal voor de bijen.

Buddleja dav. 'Blue Chip', Caryopteris cland. 'Heavenly Blue', Echinacea p. 'Magnus' Salvia nemorosa 'Caradonna', Lavatera 'Rosea', Nepeta faassenii 'Walkers Low', Calamintha nepeta 'Blue Cloud', Echinops ritro 'Veitch's Blue'

Nou als zo'n lijst je niet gemotiveerd krijgt dan weet ik het ook niet. Kijk hier voor maandoverzicht van april.

Voorjaarsactie 2018

Het geschenk voor nieuwe leden die lid worden via de Voorjaarsactie is de Mini Rainsaver, regenton van 100 liter, inclusief een voetstuk zodat je er makkelijk een gieter onder zet en een vulautomaat voor verbinding met de regenpijp. Ook voor de leden is er een grote korting. Lees op utrecht.groei.nl voor alle informatie en voorwaarden.