Activiteiten & Actueel

Lezing Urban Ponics

Er is een enorme druk om elke dag meer voedsel te produceren. De groei van de menselijke bevolking en wereldwijde verstedelijking wordt exponentieel.Tekort aan water is voor veel landen een serieus probleem en de ongecontroleerde toepassing van kunstmeststoffen put het land uit. 

De kwaliteit van ons voedsel neemt af vanwege het overmatige gebruik van pesticiden en een tekort aan voedingsstoffen. Het bevat niet genoeg vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ze zijn uit de grond verdwenen en worden niet geleverd in moderne hydroponische groeisystemen.

Urban Ponics introduceert een nieuwe manier van commercieel stadsboeren!

In klimaatgestuurde micro-kassen van slechts 10, 50 of 100 m² produceren verticale grow-POD's en A-FRAME voedzame groenten, kruiden en fruit. Een zuurstof- en voedingsrijke nevel, die een uniek kunstmestsupplement bevat met meer dan 90 zeemineralen en humusachtige extracten, wordt gebruikt als groeimedium. De planten kunnen al deze mineralen, sporenelementen en fytonutriënten opnemen die ze nodig hebben voor een gezonde groei. Pesticiden zijn niet langer nodig omdat de planten zichzelf kunnen verdedigen tegen insecten en schimmels. 

Gezonde planten eten maakt mensen ook gezond.De smaak van de producten is een zeer goede indicator. Groenten, kruiden en fruit die worden geproduceerd in de Urban Ponics-systemen, kunnen worden vergeleken met producten die zijn geoogst van ongerepte bodem. Dit betekent dat alle benodigde voedingsstoffen in de plant aanwezig zijn. Geen sla en tomaten meer die smaken als "vast water"! Laten we opnieuw voedzaam voedsel voor mensen produceren!

Urban Ponics:

  • Echt voedzaam: Productie van echt voedzaam voedsel met een volledig spectrum van vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren.
  • Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden of fungiciden te gebruiken.
  • Reductie van het waterverbruik met 90% in vergelijking met traditionele methoden.
  • Chemische meststoffen worden vervangen door biologische.
  • Zonne-energie wordt opgevangen en gefilterd of geconcentreerd om assimilatie te stimuleren en energie te genereren voor koelen en verwarmen.
  • Lage CAPEX / OPEX en snelle Return on investment.
  • Kleine, schaalbare turn-key projecten van 50 of 100m2.
  • Training on the job die onervaren telers leert om producten van topkwaliteit te produceren.
  • Eenvoudig onderhoud en lokaal beschikbare reserveonderdelen.
  • Hoge opbrengst per vierkante meter vanwege verticale groei.

Waar

Landgoed Oostbroek

Bunnikseweg 39

3732 HV De Bilt

Nederland

Wanneer

Dinsdagavond 24 april 19.30 t/m 21.00.

Kosten

Gratis

Aanmelding

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.