Workshop Rozen Snoeien Rosarium Utrecht

Op donderdagochtend 22 maart om 10.00 uur krijgen wij de kans om eens echt te leren rozen te snoeien op een hele bijzondere plek.  In het Rosarium, het bekende rozenpark in het Wilhelminapark, worden de rozen gesnoeid door tuinmannen van de gemeente Utrecht. Die ochtend mogen wij “meehelpen”. De tuinmannen Rob en Marcel willen ons alles uitleggen over het snoeien van rozen en geven ons de kans om het ook eens even zelf te doen, onder toezicht van hun deskundig oog. Tuinman Frans zal meer vertellen over de geschiedenis van het Rosarium.

Het Rosarium Oudwijk in de Nederlandse stad Utrecht is een rozentuin in de buurt Wilhelminapark en omgeving. In bredere zin ligt de rozentuin in een groenstructuur die loopt tussen het Wilhelminapark en het Hogelandsepark/Oorsprongpark.

Het rosarium beslaat een oppervlakte van circa 40 bij 80 meter en werd van 1911 tot 1913 aangelegd naar ontwerp van de Utrechtse tuinarchitect J.J. Denier van der Gon. Initiatiefnemer tot de aanleg was de vereniging van rozenkwekers Nos Jungunt Rosae (ons verenigen de rozen). De rozentuin kende 11 vakken met daarin 150 roosvariëteiten en centraal een fontein. Op 7 juni 1913 werd het rosarium door de vereniging aan de gemeente overgedragen, maar bleef in onderhoud bij de vereniging tot 1938. Vandaag de dag bevinden zich in het rosarium naast diverse rozen het beeld Vechtende kalkoenen uit 1965 van Theo Mulder en het beeld Twee Rustende Duiven uit 1985 van Janko Berman

Het rosarium is erkend als gemeentelijk monument en het kent vrije toegang.

Neem je eigen (scherpe en schone) snoeischaar mee.

Donderdagochtend 22 maart 2017 om 10.00 uur.

Het Rosarium Utrecht (Oudwijk)
Stolberglaan
3583 Utrecht

Vul dit formulier in op utrecht.groei.nl en meld je aan