Bekijk online
Afdeling  Utrecht
Nieuwsbrief juli 2017

Beste Leden en Belangstellenden,

Welkom “nieuwe” leden uit Houten!  

Utrecht heeft geen eigen vaste locatie. De lezingen/workshops vinden plaats over het gehele gebied, Utrecht stad, Leidsche Rijn, Harmelen, Nieuwegein en nu ook Houten. We realiseren ons dat het voor velen wel een stukje verder weg is, als je nu naar een evenement gaat. En dat ook niet alles meer op fietsafstand is. Maar tegelijkertijd kom je nu ook op plekken waarvan je het bestaan niet wist, mooie amateurvolkstuinen in en rond Utrecht, waar je een kijkje kunt nemen langs al die mooie tuinen, of oude landgoederen (Oostbroek). Voor excursies hebben we drie opstapplaatsen: Utrecht, De Meern en Nieuwegein. We zijn op zoek naar een geschikte een opstapplaats in Houten. Weet u een geschikte locatie? 

Mocht je wensen hebben omtrent het programma of andere zaken, schroom dan niet om contact op te nemen met iemand van het bestuur. Dat kan via info@utrecht.groei.nl of neem contact op met voorzitter Christian Naethuys 06-84803219 of met de secretaris Helma Koot 06-10520984.

We hopen dat jullie je snel thuis zullen voelen. Wij wensen Wiert, Dinie, Johan en Trudy een fijne tijd toe met wat meer rust en ruimte voor hun hobby’s en liefhebberijen.

Namens het bestuur,

Helma Koot, secretaris G&B Utrecht

P.s. Kijk voor het volledige overzicht, alle gedetailleerde info en aanmelden op www.utrecht.groei.nl. Of wilt u ons helpen? Stuur dan een e-mail.

Quote van de maand

"Een goede tuinman is meedogenloos"

Helene de Vries, Schalkwijk

Events

Open Tuinendag Utrecht

Vandaag, zaterdag 1 juli, vindt de zevende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit event wordt niet georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Utrecht, maar willen wij u toch onder de aandacht brengen.

Dit jaar worden meer dan vijftig tuinen opengesteld voor het publiek, zeven daarvan doen voor het eerst mee. Hieronder twee fraaie tuinen aan de overzijde van de stadsbuitengracht: de tuinen van Maliesingel 28 (K.F. Hein Fonds) en Maliesingel 77-101 (Hiëronymushuis). Nieuw zijn ook de tuin van Willemsplantsoen 3 (pastorie van de Oud-Katholieke Kathedraal) en van Nieuwegracht 19, met zicht op de oude muren van de vroegere Paulusabdij.  
U kunt alvast een voorproefje nemen door onze website www.opentuinendagutrecht.nl  te bezoeken.

NK Bloemschikken 6, 7 en 8 oktober Nieuwegein

Op 6 oktober 2017 strijden zo’n 250 studenten en amateurs om de titel Nederlands Kampioen Bloemschikken in de Beursfabriek in Nieuwegein. Tijdens het aansluitende bloemenweekend van 7 en 8 oktober kun je alle bloemwerken bewonderen en zijn er presentaties, demonstraties en workshops. Het fleurige evenement, dat voor de 54e keer wordt gehouden, heeft als thema ‘(pi)kant’ en is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei. 

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit evenement? Stuur een e-mail naar ons.

Excursies

Kwekerij Dicky Schipper en Betuwse Tuinenroute

Zaterdag 19 augustus 2017 gaan we naar kwekerij Dicky Schipper en bezoeken we een aantal tuinen van de Betuwse Tuinenroute.

Groen leesvoer

  1. Koolmezen eten de eikenrups
  2. Negen extra planten wordt op de Verboden Exoten lijst toegevoegd, staan ze in uw tuin?
  3. Parasitaire schimmel is de Amerikaanse Vogel kers aan het toetakelen. 

Bedankt Christian Naethuys voor deze tips! Heeft u ook links die u wilt delen met de leden. Stuur ze op naar info@utrecht.groei.nl.

Sponsors

Informatie