Nieuwsbrief juni 2017

Beste Leden en Belangstellenden,

De zomer en de vakantietijd breekt aan. Als je een tuin hebt en je gaat lang weg, dan moet je op zoek naar iemand die de planten water geeft. Zeker als je een groentetuin hebt is water een belangrijk iets, anders is al je werk voor niets. Het kan zijn als je weer thuiskomt, je direct bonen kunt gaan plukken of de sla en andijvie zijn doorgeschoten.

Bij regenachtig weer zijn de slakken ook druk in de weer. Degene die daar nog iets voor uit gaat vinden, mag van mij een lintje krijgen. Ik heb van alles al geprobeerd, bier, koffiedik, cacaodoppen, korrels, eierschalen. Het beste werkt, met de lamp, een plastiek handschoen en een bakje gaan vangen in de avond. Maar ik heb daar niet altijd zin in.

Namens ons allen wens ik u alvast een fijne vakantie toe.

Een hartelijke tuingroet,

Reiny Reijmerink  (vicevoorzitter).

P.s. Kijk voor het volledige overzicht, alle gedetailleerde info en aanmelden op www.utrecht.groei.nl. Of wilt u ons helpen? Stuur dan een e-mail naar info@utrecht.groei.nl

Quote van de maand

"Vrouwen staan voor zacht en sterk voor leven en voor kleur. Voor vaste planten geldt hetzelfde, inclusief de geur."

Ben van Ooijen, Appeltern

Nationale Tuinweek

Deze maand is de 4e Nationale Tuinweek, het thema is kruiden. Groei en Bloei heeft allerlei leuke activiteiten op het gebied van kruiden verzameld: van workshops wild plukken tot aan het zelf maken van dagcrème of kruidentinctuur.

Tegel eruit, plant erin!

De actie Tegel eruit, plant erin bij Intratuin was in 2016 een groot succes: er zijn maar liefst 3.724 tegels ingeleverd! In 2015 waren dit er slechts 966. De actie krijgt ook in 2017 een vervolg.

Op zaterdag 10 juni, bij de start van de tuinweek, kunt u bij de Intratuinen op de Koningsweg en in Leidsche Rijn tussen 10.00 en 15.00 uur weer een tegel inleveren. In ruil voor de tegel krijgt u dit jaar twee kruidenplantjes cadeau!

Maak ook een praatje met onze Groei en Bloei leden. Tot dan!

Open Tuinenweekend Houten 17 en 18 juni Houten.

Onze buren in Houten organiseren een Open Tuinenweekend. Schrijf nu alvast op: 17 en 18 juni Open Tuinenweekend in Houten, Schalkwijk en 't Goy! Kijk hier voor een impressie van vorig jaar.

Open Tuinendag Utrecht

Over ruim een maand, op zaterdag 1 juli, vindt de zevende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit event wordt niet georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Utrecht.

Dit jaar worden meer dan vijftig tuinen opengesteld voor het publiek, zeven daarvan doen voor het eerst mee. Hieronder twee fraaie tuinen aan de overzijde van de stadsbuitengracht: de tuinen van Maliesingel 28 (K.F. Hein Fonds) en Maliesingel 77-101 (Hiëronymushuis). Nieuw zijn ook de tuin van Willemsplantsoen 3 (pastorie van de Oud-Katholieke Kathedraal) en van Nieuwegracht 19, met zicht op de oude muren van de vroegere Paulusabdij.
U kunt alvast een voorproefje nemen door onze website www.opentuinendagutrecht.nl  te bezoeken.

Wij attenderen u graag op de start van de verkoop van de passe-partouts. Deze zijn vanaf vandaag, donderdag 1 juni, te verkrijgen bij de VVV-Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 0900 – 128 87 32 (€ 1.30 p.g.) of via  infovvv@utrechtmarketing.nl

Groen leesvoer

1. Plantarium begint vorm te krijgen
  2. Symposium verboden invasieve exoten
  3. Groen zorgt voor toegevoegde waarde

Wederom bedankt Christian Naethuys voor deze tips! Heeft u ook links die u wilt delen met de leden. Stuur ze op naar info@utrecht.groei.nl.