Nieuwsbrief mei 2017

Beste Leden en Belangstellenden,

Ik weet niet hoe het u allemaal vergaat, maar soms zie ik mensen al in een korte broek lopen, en de volgende dag moet je de borstrok weer aan.

Jongeren zullen niet weten waar ik het over heb, maar dat is van vroeger tijden, in de winter. Een extra gebreid hemd.

Maar alle gekheid op een stokje. Iedereen heeft zin om te gaan tuinieren. De boontjes staan bij mij nog in de kas, kunnen al lang naar buiten, zo groot zijn ze al, maar het is te koud. Het heeft ook al een paar keer goed gevroren 's nachts. Bonen houden al helemaal niet van koude voeten maar ook niet van nattigheid.

Pas ben ik mee geweest op excursie naar de tulpen in de Noord-Oostpolder. Veel gezien maar ook geleerd, uitgebloeide tulpen en narcissen, de knoppen eruit halen, anders gaat het ten koste van de bol. De rest laten staan het verdwijnt vanzelf onder de rest van de planten. Jammer dat er met excursies zo weinig mensen belangstelling tonen. Alle foto's staan op facebook en op www.utrecht.groei.nl.

Het is nog altijd zo, dat een vereniging valt of staat met zijn leden.

Een hartelijke tuingroet,

Reiny Reijmerink  (vicevoorzitter).

P.s. Kijk voor het volledige overzicht, alle gedetailleerde info en aanmelden op www.utrecht.groei.nl. Of wilt u ons helpen? Stuur dan een e-mail naar info@utrecht.groei.nl

Quote van de maand

Planten kunnen prima zonder mensen. Maar mensen niet zonder planten.

Bloemschikken

Moederdagbloemschikken

Voor deze workshop zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar om deel te nemen. Kom op maandag 8 mei (20.00 uur) in Harmelen een speciaal moederdagbloemstuk maken. Schrijf je in via onze website.

Freestyle bloemschikken

Elke 1e dinsdag van de maand in De Meern (De Schalm). Iedereen kan meedoen aan deze avonden, er is een docent aanwezig om te ondersteunen.

Lezingen

Lezing kwekerij Dependens

Op 31 mei geeft Jan Huijbers een lezing over kwekerij Dependens. Deze kwekerij staat voor: sociaal, divers en betrokken. Zij kweken een breed sortiment vaste planten, heesters en bomen. Van kleine zaailing tot bomen van 50 jaar oud. Dit doen ze op de meest duurzame manier: biologiosch.

Nationale Tuinweek

Het thema voor de 4e Nationale Tuinweek is kruiden. Groei en Bloei heeft allerlei leuke activiteiten op het gebied van kruiden verzameld: van workshops wild plukken tot aan het zelf maken van dagcrème of kruidentinctuur.Nationale Tuinweek 2018

Tegel eruit, plant erin!

De actie Tegel eruit, plant erin bij Intratuin was in 2016 een groot succes: er zijn maar liefst 3.724 tegels ingeleverd! In 2015 waren dit er slechts 966. De actie krijgt ook in 2017 een vervolg. Op zaterdag 10 juni, bij de start van de tuinweek, kunt u bij alle Intratuinen in Nederland tussen 10.00 en 15.00 uur weer een tegel inleveren. In ruil voor de tegel krijgt u dit jaar twee kruidenplantjes cadeau!

Workshop Hanging Basket

Op zaterdag 25 februari hebben we Hanging Baskets gemaakt bij tuincentrum De Bruijn. Vergeet niet uw basket op te halen!

Groen leesvoer

1. Bollenbank voor wilde narcissen
  2. Bollenasiel Leiden
  3. Rups oplossing afvalprobleem

Bedankt Christian Naethuys voor deze tips! Heeft u ook links die u wilt delen met de leden. Stuur ze op naar info@utrecht.groei.nl.