Nieuwsbrief maart 2017

Beste Leden en Belangstellenden,

Er is werk aan de winkel, snoeien, blad opruimen, zodat de bollen hun kopje beter kunnen laten zien. De sneeuwklokjes bloeien overal al volop. De vogels beginnen 's morgens al weer vroeg te fluiten. Het voorjaar komt er aan!

Als bestuur hopen wij u te mogen begroeten bij onze activiteiten. We zoeken ook nog vrijwilligers die ons af en toe eens willen helpen, bijvoorbeeld bij het voorjaarsweekend in de Botanische Tuinen van Utrecht, de actie Tegel eruit, plant erin, de Margriet Winterbeurs en het NK Bloemschikken te Nieuwegein.

Wilt u ons helpen stuur dan een e-mail naar info@utrecht.groei.nl

Kijk voor het volledige overzicht, alle gedetailleerde info en aanmelden op www.utrecht.groei.nl.

Veel leesplezier en een hartelijke groet,

Mw. R. Reijmerink (vice-voorzitter)

"Met een tuin naar eigen idee en wens, bent u het dichtst bij een paradijs op aarde"

Ben van Ooijen, initiatiefnemer De tuinen van Appeltern.

Bloemschikken

Freestyle bloemschikken

Elke 1e dinsdag van de maand in De Meern (De Schalm) en elke 1e donderdag van de maand in Utrecht (Tuindorp). Iedereen kan meedoen aan deze avonden, er is een docent aanwezig om te ondersteunen.

Paasbloemschikken

Maandag 10 april is er om 20.00 in De Meern speciaal voor Pasen een workshop georganiseerd.  Dit jaar zal er een Berkenei worden gemaakt.

Lezingen

Voorjaarsflora Kreta

Op donderdag 16 maart komt de heer Wiert Nieuman vertellen over planten op Kreta. Hij is een bereisd man, die heel veel weet te vertellen. Mis deze avond niet! Lokatie: Het Trefpunt in Harmelen, makkelijk parkeren.

Sissinghurst

Op woensdag 5 april komt de heer Paul Machielsen van Kwekerij Abbing spreken over Sissinghurst, een van de meest bezochte tuinen in Zuid-Engeland. U bent welkom om 20.00 op ATV De Hoge Weide te Utrecht (Papendorp).

Voorjaarsweekend Botanische Tuinen Utrecht

Een tuin vol leven! Wie wil dat nou niet? Kom op 11 en 12 maart 2017 naar Tuinplezier van Groei & Bloei rayon Utrecht en de Botanische Tuinen Utrecht. Je krijgt er volop tips om van je tuin (of balkon) een waar diertjesparadijs te maken. In de Groei en Bloei van maart zit een gratis toegangskaart (1 persoon).

Kweek uw eigen Lathyrus

Op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 11.00 uur organiseren Hoeve Ravenstein en Tuincentrum ’t Vaarderhoogt in Baarn een workshop Lathyrus kweken! Tijdens de workshop leert u alle stappen die nodig zijn om de Lathyrus te zaaien en te laten groeien. De Lathyrus bloem kenmerkt zich door haar fijne karakter en heerlijk geur. Met je zelfgekweekte lathyrus heb je de hele zomer plezier van de zoete geur en de prachtige bloemen!

Deze workshop is een voorproefje op het Lathyrus festival (28 juni t/m 2 juli) op Hoeve Ravenstein te Baarn. Tijdens dit festival vindt ook de Nationale Lathyrus tentoonstelling plaats. De deelnemers aan de workshop mogen ook een inzending doen voor de tentoonstelling met hun zelf gekweekte Lathyrus!

Na afloop van de workshop vindt om 11.00 uur in het tuincentrum een demonstratie Rozen snoeien plaats.

Waar: Tuincentrum ’t Vaarderhoogt
Kosten: €1,50 p.p. (materiaal en koffie/thee inbegrepen)
Aanmelden gewenst: info@hoeveravenstein.nl

Excursies

Arboretum Kalmthout plantenbeurs

Op zondag 9 april gaat Groei en Bloei Utrecht naar de plantendag van Arboretum Kalmthout; dit is een niet te missen evenement voor elke bloemen- en plantenliefhebber.

Tuinspreekuur

Vragen over de idealer border, over raadselachtige planten, de grond die het beste past bij een bepaalde plant of over momenten van zaaien, verpoten of delen van planten: elke tuinier heeft ze wel eens. Je kunt met al die vragen dit seizoen terecht bij het maandelijkse Tuinspreekuur van Geral Overbeek.

Je kunt elke laatste zaterdag van de maand steeds tussen 12.00 en 14.00 uur terecht op buitenplaats De Blauwe Meije, Meije 300, 3473 MD Zegveld.

Noteer nu alvast deze data: ​​

• zaterdag 25 maart 2017
  • zaterdag 29 april 2017