Nieuwsbrief februari 2017

Beste Leden en Belangstellenden,

De agenda van Groei&Bloei voor de maand februari staat vol met activiteiten. Ook de tuin kan weer wat aandacht gebruiken, kijk op de tuinkalender voor tips.

• Naast Freestyle bloemschikken worden er dit jaar ook 'traditionele' bloemschikworkshops georganiseerd met 4 thema's; Pasen, Moederdag, Halloween en uiteraard Kerst. Er wordt door onze ervaren docenten een bloemstuk van te voren uitgekozen. Al het materiaal is inclusief en iedereen krijgt dezelfde instructie om het bloemstuk te maken. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Barbara.

• Lia (coördinator reizen en excursies) wil jullie graag uitnodigen om op zaterdag 11 februari mee te gaan naar het Sneeuwklokjesfeest en de Helleborusdagen. Kunt u 11 februari niet mee, kijk dan naar de volgende excursie op 9 april naar Kalmthout

• Op zaterdag 25 februari is er nog plek vrij voor de workshop 'hanging basket' bij tuincentrum De Bruijn in 't Goy.

• Op woensdag 1 maart (20.00) is er een lezing “Durf te snoeien”. De heer Paul Machielsen van Kwekerij Abbing te Zeist, laat ons dat zien aan de hand van een powerpointpresentatie hoe dat moet. En daaropvolgend is op zaterdag 4 maart een praktijkles bij Abbing in Zeist. Soms denken wij dat we het wel een beetje kunnen, maar van een praktijkman leer je toch wel de fijne kneepjes van het vak. De meesten van ons zijn toch amateurs.
  • Op dit moment wordt er door Myrthe druk gewerkt om alle gegevens van onze ledenadministratie compleet te krijgen, dit gaat zeer voorspoedig. Wellicht dat ze nog contact met u opneemt.

• Het Nationaal Kampioenschap Bloemschikken (foto's NKB 2016) zal dit jaar in Nieuwegein plaatsvinden. Het ziet er naar uit dat er wordt gekozen om dit evenement, vanwege de centrale ligging, elk jaar in Nieuwegein te organiseren.

• Ondanks de landelijke trend van dalend aantal leden, is het aantal leden van de afdeling Utrecht voor het tweede jaar gelijk gebleven.

• De actie Tegel eruit, plant erin van Groei en Bloei in samenwerking met Intratuin was in 2016 een groot succes: er zijn maar liefst 3.724 tegels ingeleverd! In 2015 waren dit er slechts 966.

• Het thema van de Nationale Tuinweek 2017 is 'Kruiden'.

Met groene groet,

Groei en Bloei Utrecht