De Vlinderstichting

De Vlinderstichting is dé organisatie die de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen bundelt. We maken ons sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.

Bescherming: nu kan het nog

Maatregelen om de vlinders en libellen te beschermen zijn hard nodig. Want veel bedreigde vlinder- en libellensoorten in kleine leefgebiedjes balanceren op de rand van uitsterven. En weg is weg! De Vlinderstichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer, zodat de leefomstandigheden van vlinders en libellen verbeteren. Hierdoor worden overlevingskansen van vlinders en libellen vergroot en bedreigde soorten beschermd.
Daarnaast houdt De Vlinderstichting zich bezig met voorlichting en educatie om het belang van het behoud en de bescherming van vlinders en libellen onder de aandacht te brengen, maar ook om een draagvlak te creëren. Voorbeelden hiervan zijn voorlichting over tuinierenlespakketten voor het basisonderwijs (met echte vlinders!), lezingen en tentoonstellingen.
Verder verzamelt De Vlinderstichting informatie over de frequentie en plek waar vlinders en libellen voorkomen en hoe dit verandert in de tijd. Bovendien doet De Vlinderstichting onderzoek naar de oorzaken van de afname van vlinders en libellen en naar mogelijkheden om deze afname tegen te gaan.

Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
Bericht uit Singapore