Activiteiten & Actueel

Workshop kweken, lathyrus en dahlia's

 

Workshop kweken van lathyrus, dahlia’s en chrysanten

 

Kweken van bloemen is iets wat ook door amateurtuinders c.q. liefhebbers gedaan kan worden. Dat moet dan wel met kennis van zaken worden gedaan.

In deze workshop wil ik laten zien wat de basis voorwaarden zijn om Lathyrus, Dahlia’s en Chrysanten te kweken. Vooral Lathyrus en Dahlia’s zijn vooral mooie liefhebbersbloemen omdat deze op een zeer kleine schaal in de handel worden aangeboden. Het zelf kweken daarvan geeft een voldoening die weer veel complimenten van anderen zullen opleveren.

 

In één praktijkles van circa 2 uur zal er aandacht zijn voor het zaaien, stekken, verspenen en andere vermeerderingsmethoden. In een paar voorbeelden zullen al deze aspecten behandeld worden.

 

Dit zal uiteindelijk leiden tot een prachtig boeket of bloemstuk bij u thuis of een prachtige bloeiende plek in uw volkstuin of de tuin die u thuis onderhoud.

Aan het einde van deze workshop zal aan alle deelnemers een zakje zaden van potlathyrus worden meegegeven. U zult daarvan ervaren, dat zelfs vanuit een vensterbankplek er in de zomer op uw terras of balkon een prachtig plant zal bloeien.

Opens internal link in current windowMeld je hier aan: KLIK HIER ga naar de agenda toe en kies en deze activiteit. Daar staat alle tijden etc, en de aanmeld knop. Alvast bedankt. 

meer

Advertenties

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915