Cursus Plant Determineren via de IVN

Afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken

Eerste les is op 23 mei 2016 / aanmelden kan tot 9 mei 2016

Cursus: determineren van wilde planten voor beginners

Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die u boeien? Schrijf u dan in voor deze cursus. Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het park, in de berm en in uw eigen tuin te ontdekken hoe ze heten. Maar het is niet zo eenvoudig om een plant een naam te geven.
Hiervoor geldt: samen kom je verder. Daarom heeft IVN afdeling  Nieuwegein - IJsselstein en omstreken een cursus ontwikkeld die als doel heeft u op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten. We beginnen met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. U leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten binnen en buiten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna gaat u gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora.

Beschikbare materialen tijdens de cursus:
Veldgids Nederlandse Flora van Henk Eggelte, loep, prepareernaald en andere flora’s. U ontvangt tijdens de cursus een cursusmap met ondersteunende en aanvullende informatie.

Kosten: IVN-leden € 10,-, niet-leden € 20,- (inclusief cursusmap, koffie en thee),

Meer informatie en aanmelden bij:
Frans Kok , franskok(at)hetnet.nl, tel: 0306034297 of 0620396805

Opens internal link in current windowVoor een beknopte detail overzicht en u aan te kunnen melden klik hier.

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL