Activiteiten & Actueel

Tuin Plezier: Exotisch tuinieren

Exotisch tuinieren

Voorjaarsweekend Tuinplezier! 

Op 5 en 6 maart van het Rayon Utrecht en de Botanische Tuinen Utrecht! 

Wat ons betreft, kunnen we haast niet wachten tot het eerste weekend van maart! Het programma ziet er in één woord fantastisch uit. Er zijn rond de 20 standhouders met een keur aan exotische planten, bollen en zaden in de tropische kassen van de Botanische Tuinen Utrecht. Inmiddels is het een traditie geworden dat Tuinplezier! ook heel veel praktische kennis met de bezoekers wil delen en deze keer zijn er in totaal 15 workshops, lezingen en rondleidingen. We vallen niet in herhaling, want het meeste is nieuw en toegespitst op exotisch tuinieren.

 De workshops en lezingen zullen in 2 afzonderlijke ruimtes plaatsvinden waarbij per gebeurtenis plaats is voor 60 deelnemers. Er zijn minder workshops/lezingen als voorgaande jaren, maar men hoeft niet meer in te schrijven waardoor het soepeler loopt en er minder mensen voor de organisatie nodig zijn.

Verschillende sprekers zullen het thema Exotisch tuinieren belichten. Fons Slot neemt u mee in de bijzondere wereld van varens. Het zijn planten zonder bloemen, maar wat kan het blad fantastisch zijn en wat kun je er mooi mee werken in de tuin! Veel soorten houden van schaduw en als je die prachtige planten ziet, ga je verlangen naar een schaduwtuin

Zowel op zaterdag als zondag kunnen we genieten van een lezing over exotische zomerbollen. Rita van der Zalm of Hein Meeuwissen neemt ons mee in de wondere wereld van bollen en knollen en hun spectaculaire bloemen. Hein heeft ook weer een keur aan bollen voor de verkoop bij zich. Als je dit leest wordt je nu al hebberig!

Robert van Til geeft op zaterdagochtend een lezing over waterlelies en 's middags een lezing over bamboe in de exotische tuin. Waterlelies zijn zondermeer de grootste schoonheden onder de waterplanten. Ze zijn onmisbaar in grote vijvers, niet alleen vanwege hun bloemen maar ook om hun fraaie blad. Er zijn heel veel verschillende soorten, waaronder ook mini-soorten voor een kleine vijver. Hoe pas je ze toe, waar moet je op letten en wat is het moderne sortiment? Dit zijn allemaal vragen  die Robert zal proberen te beantwoorden.

Cor van Gelderen van kwekerij Esveld is een bekend spreker op veel G&B afdelingen en we zijn er trots op dat hij op zaterdag de spits van het programma afbijt met een verhaal over exotische heesters.

Verder neemt Ruud Vermeer u mee op een ontdekkingstocht naar exotische tuinen die hij zelf ontworpen en aangelegd heeft en zal Pieter Klaasen u versteld doen staan van REUZENgroenten zoals gigantische pompoenen, bonen van 60 cm lang en maïs van 6 m hoog. Het hele programma vindt u binnenkort ook in de flyer die u samen krijgt met het maartnummer van Groei & Bloei.

Natuurlijk zijn al deze workshops en lezingen vooral bedoeld om er als bezoeker kennis op te doen. Er is daarom volop gelegenheid vragen te stellen aan de sprekers, zodat u wijzer en met nog meer tuinplezier teruggaat naar uw eigen tuin!

Als lid van Groei en Bloei krijgt u op vertoon van uw lidmaatschapskaart 50 % korting op de toegangsprijs voor 2 personen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van de Botanische Tuinen Utrecht: www.uu.nl/botanischetuinen.

Graag tot ziens op Tuinplezier! op 5 of 6 maart! 

Initiates file downloadActiviteiten Overzicht 

meer

Advertenties

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915