Excursie/wandeling 'eetbare wilde planten'

9 september 2015
gegeven door Christien Hidding.
Plaats: Volkstuincomplex ATV Utrecht Zuid
Oude Liesbosweg 15, 3524 WZ Utrecht
Vanaf 14.00 uur tot ongeveer 15.30 uur
- navigatie instellen op Olympus, en dan over het fietspad rechtdoor het hek door en je bent op de parkeerplaats van ATV Utrecht Zuid -
In deze wandeling vertel ik welke wilde planten je kunt eten en waar je op moet letten als je ze gaat plukken.

Bekende eetbare wilde vruchten zijn bramen, rozenbottels en beukennootjes.
Maar ook veel onkruiden zijn eetbaar, zoals brandnetel, paardenbloem, grote engelwortel, madeliefje, speenkruid, smalle weegbree, rode klaver, look-zonder-look, bijvoet, kaasjeskruid, duizendblad, geel nagelkruid, fluitenkruid, hondsdraf, kleefkruid, herderstasje, om maar een paar van de meest bekende te noemen.
Daarnaast zijn het blad en de vruchten van de meidoorn eetbaar, net als de vruchten van de vlier en van de sleedoorn. Van de vlier zijn ook de bloemen eetbaar.
Zelfs met eikels bestaan er verschillende recepten.
En dit zijn dan nog maar een paar voorbeelden...

Iedereen weet dat bramen, tamme kastanjes en beukennootjes eetbaar zijn. Maar er zijn in de natuur nog veel meer eetbare planten en vruchten te vinden.

Kosten:
Leden G&B gratis en leden ATV Utrecht Zuid gratis op vertoon van de ledenpas
Niet-leden € 5,00

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL