Zaterdag 28 februari organiseren een aantal afdelingen van Groei & Bloei uit het rayon Utrecht aan het begin van het tuinseizoen: Tuinplezier! Dit evenement wordt in 2015 voor de tweede keer georganiseerd.

Bij het begin van het tuinseizoen kun je ideeën, informatie en inspiratie opdoen bij workshops, demonstraties en rondleidingen.

Elke bezoeker kan drie van de workshops volgend die deze dag worden gehouden. Deze duren ca. drie kwartier. Je bent de hele dag van harte welkom in de kassen van de Botanische Tuinen aan de Budapestlaan 17 (De Uithof), bij Utrecht.

Er zijn workshops over enten, snoeien van heesters, planten scheuren, zaaien en verspenen, bodemleven en onderhoud van tuingereedschap.

Daarnaast is een aantal bedrijven uit de regio aanwezig met een stand om informatie te geven over natuurvriendelijke tuininrichting, gereedschap. U kunt er verder terecht voor bijzondere zaden en er is een imker aanwezig. Voor al uw tuinvragen kunt u terecht bij een forum van tuindeskundigen.

Programma:

10.15 – 10.25: opening
11.00 – 11.45: workshops 1e ronde
12.00 – 13.00: lunchpauze
13.15 – 14.00: workshops 2e ronde
14.15 – 15.00: workshops 3e ronde
15.00 - 16.00: Groenforum

Workshops:

- Zaaien en verspenen (Wiert Nieuman)

- Scheuren van vaste planten (Paul Wilmink)

- Enten (Ward van Teylingen)

- Gereedschapsonderhoud (De Tuinheeren)

- Snoeien van heesters en bomen (Kees van Ginkel)

- Ecologisch tuinieren (De Wilde Weelde)

- Gezond bodemleven en effectieve micro-organismen (Ruud Snijders, Innogreen)

Aan de workshops zullen ca. 30 personen per keer kunnen deelnemen.

Wil je meedoen? Schrijf je vooraf in bij de Groei & Bloei-stand bij de ingang.

Demonstraties en rondleidingen:

- Rondleiding langs en over de stinzenhelling, met Gerard van Buiten, hortulanus Botanische Tuinen
- Doorlopende demonstratie bloembinden en bloemschikken tot 14.00 uur door bloemsierkunstenaar John Achterberg

- Praktische workshop/minicursus plantenfotografie door fotograaf Piet Prins in de tropische kassen; van an 14:00 – 14:45 toont hij de resultaten in de Wachendorfzaal.

- Onderhoud tuingereedschap (De Tuinheeren)

Groenforum:

- Gerard van Buiten (Hortulanus Botanische Tuinen)
- Rob Mocking (hovenier, Cothen)
- Cor van Gelderen (eigenaar Plantentuin Esveld Boskoop)

Het Groenforum is in de Wachendorfzaal van 15:00 – 16:00. Er is plaats voor 60 personen.

Toegang:

Algemeen: met Museumjaarkaart is toegang gratis.

De toegang bedraagt € 7,50 (voor niet-leden).

Voor leden van Groei & Bloei (op vertoon van de ledenpas) € 3,75.

Deelname aan workshops is gratis.

Route:

Hoe kom je op de Botanische Tuinen? Alle route-informatie vind je hier

Ben je voor de eerste keer op De Tuinen?

Vraag bij de balie naar een plattegrond. Vanaf de ingang is het enkele minuten lopen naar de Kassen waar het Evenement plaatsvindt.

Dit evenement is een initiatief van een aantal afdelingen van Groei & Bloei uit het rayon Utrecht. Het wordt de start van een prachtig tuinseizoen.

Tot ziens op zaterdag 28 februari 2015!

Mar
Actie tegel eruit en plant erin Intratuin BEEMSTER
Mar
Beloond voor wachten op de zon