Bekijk online
Afdeling  Utrecht
Nieuwsbrief augustus 2019

Beste tuinvrienden en -vriendinnen,

Op het moment om een stukje voor de nieuwsbrief  te maken, is het 26 juli, dus in de nog warme periode van tegen de 40 graden. Of je nu naar het weerbericht luistert of iemand spreekt, iedereen praat over de warmte. Wij zijn dat niet gewend, maar de natuur ook niet. Zelfs de mussen laten weinig van zich horen. In tuinbladen kun je al lezen over planten die beter tegen de warmte kunnen.

Mijn tomaten, bonen en zonnebloemen doen het heel goed. Die houden van warmte en af en toe een beetje water. De rest moet goed water hebben, anders is het zonde van al je inspanning en tijd.Er is in de vakantieperiode weinig nieuws te melden.

Waar we nog wel steeds op zoek naar zijn, dat is een voorzitter! Schroom niet om met ons kennis te komen maken.

Voor zover van toepassing, nog een fijne vakantie toegewenst.

Een hartelijke tuingroet, namens het bestuur Reiny Reijmerink (vice-voorzitter).

Workshops

Kruidenolie maken

Op woensdag 28 augustus Leer hoe je je kruiden uit de tuin kunt gebruiken om daar heerlijke keukenproducten van te maken. We gaan aan de slag met het maken van kruidenolie. Na afloop neem je dit mee naar huis en kun je het gaan gebruiken of cadeau geven.

Voor alle materiaal wordt gezorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen kruiden gebruiken.

Locatie: ATV Utrecht-Zuid, Oude Liesbosweg 15 (navigatie Olympos) 3524 WZ Utrecht

Woensdagavond 28 augustus  19.30u-22.00 uur.

Aanmelden kan via utrecht.groei.nl

Bloemschikken 

Elke eerste dinsdag van de maand om 19.30. Aanmelden en alle informatie: utrecht.groei.nl en heeft u nog vragen neem gerust contact op met Barabara de Munck 06 11837599.

Data najaar 2019: dinsdag 1 oktober, 5 november en 3 december.

Liefhebbersmarkt

Op 7 september staat Groei en Bloei Afdeling Utrecht op de Liefhebbersmarkt.  Ruim 50 standhouders bieden een fantastisch sortiment planten aan. Van rotsplanten en bloembollen tot schaduwplanten uit de Himalaya en van tropische plantjes voor in een terrarium tot kuipplanten. Naast de verkopers zijn ook verschillende plantenverenigingen aanwezig, waarvan leden met enthousiasme vertellen over hun specialistische hobby. Inmiddels maakt deze markt naam als de leukste plantenmarkt van Midden Nederland!

7 september 2019 10:00 t/m 16:30
Locatie: Botanische Tuinen Utrecht
Entree: leden gratis op vertoon van lidmaatschap niet-leden reguliere toegangsprijs. Museumjaarkaart geldig.

Lezingen

Oostbroeklezing met excursie Fort bij Rhijnauwen

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen. Het aantal plekken is beperkt (60). Er is veel interesse, dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan.

Wat

Op dinsdagavond 27 augustus biedt Staatsbosbeheer een korte lezing met aansluitend een excursie bij Fort bij Rhijnauwen (Bunnik). Er zal aandacht zijn voor  de beplanting van forten, vleermuizen en andere zoogdieren.

Waar en wanneer

Dinsdagavond 27 augustus 2019

Tijdstip en locatie en verzamelen worden nog bekend gemaakt.

Alle lezingen zijn op dinsdagavond, starten om 19.30 uur en worden gegeven op Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39 in 3732 HV De Bilt. (zie eventueel de routebeschrijving op https://www.utrechtslandschap.nl/routebeschrijving-oostbroek

Kosten en aanmelden

U kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via de link die bij iedere lezing wordt vermeld.

Aanmeldformulier

Let op: het aantal plekken is beperkt (60). Er is veel interesse, dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan

Hovenier Helpt

In de week van 23 tot en met 28 september gaat de hoveniersbranche weer de handen uit de mouwen steken. Samen in actie: Groen doen is goed doen! Doet u ook mee?

Wat is Hovenier Helpt

Hovenier Helpt is voor iedereen die graag een goede daad wil doen, een ander wil helpen en Nederland groener wil maken. De kleinste daden kunnen voor veel mensen positieve gevolgen hebben. Dit is uw kans om iemand te verrassen!

Van wie is het?

Hovenier Helpt is een initiatief van TuinKeur om iedereen de kans te geven een hulpbehoevende te verrassen door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier.Hovenier Helpt

Events

14 - 22 september in Kasteel Groeneveld in Baarn

Bloemkunst 2019 – 30.000 bloemen in Kasteel Groeneveld!

Save the date!

Van 14 tot en met 22 september 2019 verandert Kasteel Groeneveld in Baarn in een bloemenparadijs met de vermaarde expositie Bloemkunst 2019. In alle stijlkamers, maar ook buiten op het rondeel en in de tuin presenteren de beste bloemarrangeurs van Nederland unieke florale kunstwerken.

Uniek

Negen dagen lang staat Kasteel Groeneveld in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Imposante en verfijnde kunstwerken waarin meer dan 30.000 bloemen en planten gebruikt  worden, geven elke stijlkamer een eigen cachet. Zo zal de Van der Waeyenkamer gevuld worden met unieke bladobjecten. Ook buiten op het rondeel en in de tuin zijn verrassende kunstwerken te vinden. En als kers op de taart, groenten, fruit en eetbare bloemen in de historische keuken.

Locatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

Openingstijden: van zaterdag 14 t/m zondag 23 september van 11.00-17.00 uur.

Toegangsprijs: volwassenen € 12,50, kinderen (t/m 12 jaar) € 7,50. Tot en met 13 september kunt u kaarten met vroegboekkorting bestellen. Ga daarvoor naar:www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/utrechtse-heuvelrug/expositie-bloemkunst-op-kasteel-groeneveld

AVG

Ook G&B Utrecht is voorbereid op de Privacy wet. Via groei.nl kunt u ons Privacy Statement lezen.

Informatie