Utrecht

G&B Utrecht: Voorjaarsweekend/Tuinplezier 11-12 juni Botanische Tuinen Utrecht

Afdeling:

Utrecht

Datum:

11-06-2022 t/m 12-06-2022


Kosten:

€ zie info

Kosten lid:

€ zie info

Locatie:

De Botanische Tuin Utrecht

Utrecht

Het Rayon Utrecht Groei en Bloei organiseert  samen met De Botanische Tuin Utrecht het openingsweekend van het tuinseizoen.

Meer info:

Het Rayon Utrecht Groei en Bloei organiseert  samen met De Botanische Tuin Utrecht het openingsweekend van het tuinseizoen. Vanwege corona hadden we dit verplaatst naar 11-12 juni. Thema: klimaatbestendig tuinieren. Tijdens dit Voorjaarsweekend wordt aandacht besteed aan hoe je klimaatbestendig kunt tuinieren. Welke planten kunnen bijvoorbeeld goed tegen droogte en welke planten vinden het helemaal niet erg om af en toe onder water te staan? Hoe houd je een tuin leefbaar tijdens een hittegolf? En hoe gaan planten om  met zulke extremen?  Er is een uitgebreide plantenmarkt met zomerbollen, exotische groenten en veel verschillende zaden. We bieden lezingen aan van onder andere Vera Greutink, Steven Oostendorp en Gerard van Buiten. Daarnaast zijn er rondleidingen langs het biodiversiteitsonderzoek BioCLiVe en door de grootste Rotstuin van Europa. Mis het niet! 

In het juninummer van het tijdschrift zit een flyer die u gratis toegang geeft voor 1 persoon. Verder gelden de reguliere toegangsprijzen. Dit weekend is tevens de start van De Nationale Tuinweek.

https://www.uu.nl/agenda/voorjaarsweekend-tuinplezier