Utrecht

Oostbroeklezing: Groen Goud in handen door Egbert Roozen,

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen. Het aantal plekken is beperkt (60). Er is veel interesse, dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan.

Groen is steeds nadrukkelijker in beeld als oplossing bij allerlei maatschappelijke uitdagingen waar we nu voor staan. Het klimaat verandert, de biodiversiteit staat onder druk en de zorgkosten rijzen de pan uit. Als we niets doen, neemt de kwaliteit van onze leefomgeving verder af en worden we steeds vaker met een vorm van financiĆ«le, economische, ecologische of sociale schade geconfronteerd.

De stelling van Egbert Roozen (directeur van Branchevereniging VHG) is dan ook, dat de tijd dat groen decoratie was,voorbij is. De groene sector werkt, gesteund door wetenschappelijk onderzoek en kennispartners, hard aan innovaties. Het gaat om duurzame en groene oplossingen voor bijvoorbeeld wateropvang op piekmomenten, het tegengaan van hittestress en het afvangen van fijnstof voor een betere luchtkwaliteit.

Er worden nieuwe concepten ontwikkeld voor onder andere groene tuinen, groene schoolpleinen en groen in ziekenhuizen. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor de rol van de groene sector in de circulaire economie. Op onder meer deze punten zal Egbert Roozen tijdens zijn inleiding ingaan. Zijn visie voor de komende jaren is een samenwerkingsketen te realiseren, waarmee groen aan het begin van de ontwikkelketen komt in plaats van aan het eind.

Welke rol is hierbij weggelegd voor ketenpartners, zoals Groei & Bloei? Ook op deze vraag gaat Egbert Roozen in.

Datum   : 7 april 2020

Aanvang: 19.30 uur.